Langrennsyndlingen Frida Karlsson mottok to priser på den svenske idrettsgallaen i Stockholm mandag.

Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og i kategorien årets lag sammen med kollegene på det svenske VM-stafettlaget som tok gull i Seefeld sist vinter.

20-åringen måtte på scenen for å hente begge prisene. Lagprisen mottok hun sammen med sprintstjernen Stina Nilsson.

- Denne prisen vil jeg dele med alle dere som hjelper meg og har hjulpet meg på denne reisen. Vi sees i sporet framover, sa Karlsson i takketalen i Globen.

Tung tid

I forkant av at gallaen startet satte hun samtidig ord på den tunge tiden hun nå har bak seg.

I desember i fjor ble 20-åringen ilagt startnekt som følge av at hun ikke hadde oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Siden har hun ikke konkurrert i verdenscupen.

Les også : Martinsen ferdig i AHL - klar for sveitsisk klubb

Langrennsstjernen har også holdt en svært lav profil i mediene, men i et intervju med Aftonbladet i forbindelse med mandagens svenske idrettsgalla setter hun ord på egen reaksjon etter startnekten.

- Det var veldig tøft, og jeg ble veldig lei meg. Der og da føltes det som om verden raste sammen. Men det er bare å forsøke å se positivt på det og at man kommer sterkere ut av det, sier Karlsson til avisen.

Positivt

På spørsmål om hvordan situasjonen hennes er i dag, svarer hun «det er positivt». Karlsson sier også at pilene peker rett vei, men at det foreløpig ikke er tatt noen beslutning rundt når hun kan konkurrere igjen.

- Men jeg håper virkelig å komme tilbake i år, sier 20-åringen, som i intervjuet med Aftonbladet takker for støtten hun har fått av sine nære og kjære.

Les også: Johaug kritisk. Nå ber hun om endring

- Jeg har hatt kjempebra støtte av ledelsen, familien, venner og kjæresten min. Det er jeg evig takknemlig for, for jeg vet ikke om jeg hadde klarte det selv.

Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og som en del av årets lag på idrettsgallaen i Stockholm mandag.

Gjennombrudd

20-åringen fikk sitt store gjennombrudd i langrennssirkuset forrige sesong. Hun kom hjem fra VM i Seefeld med tre medaljer. På 10 kilometer klassisk var hun bare slått av Therese Johaug, mens det ble bronsemedalje på tremila i fri teknikk.

På stafetten bidro hun til svensk gulljubel.

Karlsson endte på åttendeplass i minitouren i finske Ruka som innledet inneværende sesong. Siden har hun ikke konkurrert på øverste nivå.

(©NTB)