Sveriges langrennskomet Frida Karlsson (20) er blitt pålagt en pause fra trening og konkurranser etter en helsesjekk i forrige uke.

Det forteller Svenska Skidförbundet i en pressemelding mandag ettermiddag.

- Frida er veldig målbevvist og ambisiøs, og vil veldig mye med idretten sin. Det har rett og slett blitt litt for intensivt og for mye. Hon må ta et steg tilbake nå og finne igjen balansen. Helsen er alltid viktigere en idrettsprestasjon, forklarer Sveriges landslagslege Magnus Oscarsson.

LES MER: Avslører Flugstad Østbergs gest: - Det er sterkt gjort

- Skuffet

Karlsson legger ikke skjul på at hun er fortvilet over situasjonen. Hun gikk heller ikke verdenscuprennene på Lillehammer i helga.

- Akkurat nå er jeg veldig lei meg og skuffet, sier Karlsson i pressemeldingen.

- Det er lett å bli stresset, men man må se langsiktig på det. Jeg skal gjøre alt for å være tilbake i konkurransesporet, samtidig som jeg vil holde i mange år framover, tilføyer hun.

Avgjørelsen er tatt etter en planlagt helsekontroll i forrige uke. Det er foreløpig uklart når 20-åringen kan komme tilbake i konkurranser.

Stor overgang

Karlsson er inne i sin første sesong som seniorløper, men slo seg inn i den ypperste verdenstoppen allerede i fjor.

Sveriges skiforbund påpeker mandag at den unge stjernen har vært gjennom en veldig intensiv overgangsperiode fra å være en lovende junior til en av svenskenes mest ettertraktede idrettsprofiler.

Karlssons avbrudd fra konkurranse skjer bare noen uker etter at Norges Ingvild Flugstad Østberg fikk startnekt i verdenscuprenn for første gang.

Profilen fra Gjøvik har hittil i sesongen måttet avstå fra konkurranser. Dette fordi hun ikke har innfridd kravene i helseattesten til Norges Skiforbund.

Mandag meldte forbundet at Østberg også står over de kommende rennene i Davos.