Gå til sidens hovedinnhold

Friday hylles etter Strømsgodset-debuten - Lillestrøm totalslaktes

Strømsgodset fikk en drømmestart på Eliteserien etter en svært turbulent oppkjøring på sesongen. Lillestrøm fikk på sin side gjennomgå av ekspert.

STRØMSGODSET-LILLESTRØM 3-1

MARIENLYST/DRAMMEN (Nettavisen): Det ble en tung retur til Eliteserien for Lillestrøm borte mot Strømsgodset i Drammen. På 16. mai, fotballens festdag, fikk hjemmelaget en etterlengtet opptur etter en svært turbulent sesongoppkjøring.

Strømsgodset tok sikret tre poeng etter et selvmål av Igoh Ogbu og en straffescoring av Herman Stengel. Nevnte Ogbu reduserte for LSK i den andre omgangen, men like før slutt punkterte Fred Friday kampen etter en klassescoring.

- Vi blir «drept» av Friday. Det var en fin prestasjon av han. Totalt sett var Godset smartere og bedre enn oss i dag, sier LSK-trener Geir Bakke til Nettavisen etter kampen.

Kampens store spiller var åpenbart glad etter debuten i Godset.

- Det var en god kamp av alle til tross for at «alle» har avskrevet oss, sier Friday til Nettavisen.

Les også: Sønnen til den norske OL-helten bidro til å senke Vålerenga

Slaktet Lillestrøm - hyllet Friday

Strømsgodset tok ledelsen etter seks minutter etter et innlegg fra venstreback Jonathan Parr. En umarkert Moses Mawa headet fra kort hold via LSK-stopper Ogbu og i nettet bak Alex Craninx.

I det kvarteret var passert gikk tidligere LSK-spiss Friday i bakken inne i 16-meteren. Dommer Espen Eskås pekte resolutt på straffemerket, Stengel var sikkerheten selv og doblet ledelsen. Etter to tidlige mål i sekken og en marerittstart comebacket i Eliteserien, samlet Gjermund Åsen LSK-troppene til en alvorsprat.

Ekspert Joacim Jonsson var i Eurosports studio positivt overrasket over drammensernes nyervervelse. Svensken stusset ditto mer på det Lillestrøm viste.

- Friday har gjort mer i dag enn jeg trodde han skulle gjøre hele sesongen, men Lillestrøm ser jo helt hjelpeløse ut. Vi har vært usikre på den bakre fireren. Dette er en marerittstart. De er ikke på jobb i det hele tatt. Direkte svakt, sier Jonsson.

Friday ble før sesongen lansert som en av Eliteseriens flopp-signeringer av nevnte Jonsson.

LSK så rett og slett ikke klare ut for kamp i Drammen. Hjemmelaget rullet opp flere farlige sjanser i den første omgangen og gikk til pause med en fortjent tomålsledelse.

Jevnere etter hvilen

Lillestrøm hang bedre med etter pause og kom blant annet til et par farlige dødballsituasjoner. Etter halvtimen fikk først Daniel Gustafsson en brukbar mulighet, før stopper Philip Slørdahl like hetter headet rett på keeper Viljar Myhra fra rundt elleve meters hold.

Få minutter senere ble Johan Hove spilt fri av en frisk Friday. Avslutningen ble stoppet av Craninx. Med 20 minutter igjen kunne Halldor Stenvik punktert kampen, men avslutningen innenfor sekstenmeteren gikk i nettveggen.

På en corner like etter var Ogbu høyest og stanget inn reduseringen med kvarteret igjen.

Innbytter Mikkel Maigaard serverte like etter nysignering Gustav Valsvik som headet rett på keeper fra kort hold. Like før slutt viste Friday klasse da han løp fra LSK-forsvaret fra egen banehalvdel og punkterte kampen.

- Fantastisk, oppsummerte Jonsson hos Eurosport, som har levnet nigerianeren liten mulighet til å lykkes denne sesongen.