Gå til sidens hovedinnhold

Friele «forbyr» sykemeldinger

Bergensordføreren mener at de som sykemelder seg dagen etter gullfesten blir avslørt som partyløver.

(iBergen.no): Mandag kan Bergen få sitt første seriegull siden 1963. Både Bergen kommune, Brann og eventbyråer har planene klare for hvordan en gullfeiring skal gjennomføres.

Gullberedskap
I tillegg er byens serveringssteder i høyberedskap og klare til å ta imot gullfeirende bergensere.

I det hele tatt: Bergen er klare for gull – med påfølgende bakrus.

- Jeg kjenner på stemningen i byen at det er nære på nå. Folk går og venter på gullet og er klare for feiringen. Det eneste problemet er at vi ikke vet nøyaktig når feiringen skal finne sted, sier Herman Friele til iBergen.no.

Imidlertid har han løsningen, for i Bergen vil man ha gull allerede mandag.

- Blir avslørt
- Vi har bedt Viking være greie og tape på søndag, samtidig som at Stabæk maks får ett poeng. Så har vi sagt til Brann at de må vinne og da blir det fest, sier Friele spøkefullt.

Friele tror ikke at bergensere kommer til å gå over styr selv om det blir seriegull, men har en klar advarsel til dem som tror de kan skulke jobb tirsdag etter å ha vært helt om natten.

- Det nytter ikke å komme med sykemelding tirsdag. Da blir du avslørt med en gang! Selv om du virkelig er syk blir du nok ikke trodd. Denne dagen er sykemeldinger forbudt, sier Friele og ler, før han fortsetter:

- Er du så dårlig at du ikke kan være på jobb på tirsdagen er det bare å hoppe i en taxi likevel og komme deg på jobb. Så får du bevist det dersom du virkelig er syk, sier Friele.

Kommer du på jobb dagen etter gullfeiringen? Si hva du mener i kommentarfeltet nederst.

Gå hjem!
Bergensordføreren har planer om storskjerm på festplassen, slik at de som ikke får billett til Stadion-kampen mot Lyn kan se den der. I tillegg er det planlagt storslått middag med taler og ikke minst fyrverkeri. STORT fyrverkeri.

- Du skjønner det, dette kommer til å bli en fantastisk fest og da må vi bruke litt penger på fyrverkeri. For å si det sånn: Fyrverkeriet kommer ikke til bare å bli en liten fis opp i luften. Nei, her skal det merkes at Brann har tatt gull, sier Friele med glimt i øyet.

Ettersom tirsdag er en arbeidsdag oppfordrer Friele alle til å gå hjem og legge seg etter at fyrverkeriet er over. Det skal etter planen fyres opp klokken 2330.

- Etter fyrverkeriet må alle gå hjem og legge seg og være flinke, oppfordrer ordføreren, som sammen med bystyret bevilget én million kommunekroner til gullfesten.

Kommer du på jobb dagen etter gullfeiringen? Si hva du mener i kommentarfeltet nederst.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Kommentarer til denne saken