*Nettavisen* Sport.

Friele ønsker gullfyrverkeri

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Dersom Brann blir seriemester, vil ordfører Herman Friele bidra med festfyrverkeri.

01.08.06 12:00

I øyeblikket topper Brann tabellen med syv poeng foran Rosenborg som er nummer to. I tillegg har rødtrøyene én kamp mindre spilt. I Bergen kan det bli gull for første gang siden 1963 – og befolkningen kan vente en stor fest på Torgallmenningen med en stort fyrverkeri.

Fyrverkeri
- Nå er 58 prosent av jobben gjort, så det gjenstår ennå litt. Men dersom Brann vinner gull er det selvsagt at det må bli en stor fest på Torgallmenningen. Det er ennå litt tidlig å si noe om hvilke festplaner vi har, men jeg mener det er en selvfølgelighet at Bergen kommune bidrar til en fest dersom dette blir realitet, sier Friele.

Selv om det er tidlig å legge festplaner nå, har Friele hvert fall noen tanker om hva som må gjøres. I 2002 feiret Brann at de berget plassen etter to nedrykkskamper mot Sandefjord med storstilt fyrverkeri. Blir det topp-plassering i Tippeligaen blir det gullfyrverkeri.

- Fyrverkeri er en svært god tanke. Det er noe som hører naturlig til en fest av dette slaget, sier Friele.

Folkefest
Friele mener at det er på sin plass å hylle alle bidragsytere til et eventuelt gull.

- Alle spillerne og dem som jobber i Brann må bli feiret. I tillegg må vi ikke glemme alle supporterne som har støttet dem. Vinner Brann gull, skal det bli et minneverdig øyeblikk på Torgallmenningen, sier Friele og minnes feiringen av cuptriumfen i 2004.

Den gang var bergensere og feiret til langt på natt på folkeplassen Torgallmenningen.

Annonsebilag