*Nettavisen* Sport.

Friend skaper hodebry

Molde-spissen Rob Friends hodespill begynner etterhvert å bli så fryktet blant de andre lagene i eliteserien at de ser seg nødt til å passe særdeles godt på ham.

24.10.05 11:26

MOLDE STADION (TV 2 Nettavisen): MOLDE-HAM-KAM 1-1:

- Vi byttet om på Joachim Sørum og Jarl-Andre Storbæk for å mer hodestyrke i midtforsvaret og demme opp for Rob Friend, forteller Ham-Kams trener Ståle Solbakken etter kampen mot Molde.

Da Odd-Grenland besøkte Molde Stadion tidligere denne måneden gikk de på banen med tre midtstoppere, kun i den hensikt å stoppe Rob Friend. At Molde i den kampen dermed fikk lett spill på kantene er en annen historie.

Alle som så behandlingen Friend fikk av Ham-Kams forsvar søndag kveld kan forstå hvorfor Friend selv ikke er særlig begeistret over til stadighet å være mål for lange pasninger bakfra, som tilfellet var i første omgang mot Ham-Kam. Han ble blant annet beordret av banen av dommeren for å få stoppet neseblodet han pådro seg i en av mange hodedueller med begge Ham-Kams midstoppere.

- Det gikk tøft for seg, det var hele tiden to mann på meg, da blir det vanskelig å spille bra fotball. Det virker som om lagene vi møter har begynt å forberede seg spesielt på spille mot meg, sier den rolige kanadieren til TV2 Nettavisen.

Friend har også tidligere gitt klar beskjed om hva han mener om å være nødt til stå med ryggen mot mål og ta i mot lange pasninger fra eget forsvar.

- Jeg gjør det hvis jeg må, men jeg hater å spille på den måten, slo han fast etter kampen mot Tromsø i vår.

HTML EMBED

Annonsebilag