*Nettavisen* Sport.

Friend utestengt i to kamper

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Norges fotballforbund straffer Rob Friend med to kampers utestengelse etter at spissen pådro seg rødt kort i treningskampen mot Hødd forrige uke.

21.03.06 07:18

Rob Friend må betale dyrt for sitt røde kort i sluttminuttene av treningskampen mot Hødd forrige helg.

Molde har nemlig fått beskjed om at spissen utestenges i to obligatoriske kamper. Det betyr at Friend mister seriestarten dersom avgjørelsen blir stående.

- I tråd med signalene
- Vi har fått vite at forbundet har bestemt at Friend får to kampers utestengelse. Det er dessverre i tråd med de signalene vi fikk før helgen, sukker Molde-formann Oddne Hansen til TV 2 Nettavisen.

Nå kommer Molde til å anke NFFs avgjørelse.

- Det er jo slik at vi har en ankefrist på tre dager fra den dagen vi mottar avgjørelsen. Den kommer vi etter alt å dømme til å benytte oss av. Men først må vi gjennom alle de nødvendige papirer og lignende. Nå er jo reglene slik at rødt kort i en treningskamp betyr utestengelse i obligatoriske kamper, mens det i fjor gjaldt neste treningskamp, poengterer MFK-formannen.

- En misforståelse
Moldes trener Arild Stavrum reagerer med sjokk og vantro på at NFF vil stenge Friend ute fra serieåpningen 9. april. Molde åpner Tippeliga-sesongen 2006 med hjemmekamp på «Røkkeløkka» mot Tromsø.

- Jeg tror dette må være en misforståelse. Han løp jo rett inn en spiller, og gjorde det ikke med vilje, sier han.

Oddne Hansen er overrasket over Friends straff.

- Jeg er faktisk veldig overrasket. Jeg trodde ikke NFF skulle ta så hardt i. Det var ikke en direkte stygg sak, og NFF kommer med en vel kraftig markering, mener Hansen.

Han håper fotballforbundet kom frem til en annen avgjørelse etter å ha behandlet Moldes anke.

- 99 prosent sikkert at vi anker
- Vi kommer som sagt til å anke med 99 prosents sikkerhet. Friend er en viktig spiller som vi ønsker å ha med oss i seriestarten, konstaterer Hansen.

Rob Friend selv har bare følgende kommentar til utestengelsen:

- Galskap. Dette hadde ikke skjedd om jeg spilte for en større klubb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag