RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Team Katjusja Alexandre Kolobnev
Team Katjusja Alexandre Kolobnev Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

Frifunnet for dopingbruk

Sist oppdatert:
Aleksandr Kolobnev ble kastet ut av Tour de France. Nå er han på vei tilbake.

Den russiske syklisten Aleksandr Kolobnev ble onsdag frikjent av CAS, idrettens voldgiftsrett. 30-åringen med medaljer fra både verdensmesterskap og olympiske leker på merittlisten slipper dermed utestengelse.

Det var under Tour de France i fjor at den daværende Katjusja-rytteren testet positivt for hydroklortiazid etter den femte etappen. Hydroklortiazid kan brukes for å maskere bruk av prestasjonsfremmende midler.

Strafferammen for lovbruddet strekker seg fra en advarsel til to års utestengelse.

31. oktober falt dommen fra det russiske forbundet. Kolobnev ble funnet skyldig, det endte med en advarsel til Kolobnev, samt en bot på 1500 sveitsiske franc.

LES OGSÅ:Tatt for doping - hedret i hjemlandet

En måned senere ble det kjent av UCI anket dommen til CAS. De mente to års utestengelse og en bot på 350 000 euro sto mer i stil til regelbruddet. WADA anket også dommen.

Onsdag meddeler CAS i en pressemelding at de velger å opprettholde russernes dom. Kolobnev er dermed frikjent.

- CAS konkluderer med at Kolobnev har lidd av en kronisk vaskulær sykdom i 15 år og konsultert lege på jevn basis, heter det i pressemeldingen.

Kolobnevs lege skal ha anbefalt syklisten et russisk produkt som han tok med seg til Tour de France. En undersøkelse i London har bekreftet at det er hydroklortiazid i stoffet Kolobnevs lege anbefalte. CAS konkluderer med at produktet ble brukt av medisinske årsaker, og ikke for å forbedre syklistens fysiske prestasjoner.

Kolobnev er ikke under kontrakt i 2012. Det er tvilsomt at russeren blir å se Katjusja-trøye denne sesongen, ettersom stallen er fulltegnet. Om andre lag kommer på banen for å signere den frikjente russeren gjenstår å se.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere