Frigård kan redde Ham-Kam

Geir Frigårds underskrift for Hamarkameratene et par uker før seriestart, kan være redningen for klubben i debutsesongen. Men i utgangspunktet får «Kamma» det tøft.

23.03.04 09:14

Hamarkameratenes stall

Nyopprykkede lag får alltid problemer i den første sesongen på øverste nivå. TV 2 Nettavisen tror Ham Kam lider den skjebnen.

Hamar-laget har fått et par markante forsterkninger, gjennom Rune Buer Johansen og Geir Frigård. Dessverre ble Rune Buer Johansen skadet i vinter, og blir trolig borte hele vårsesongen.

Det kan bli avgjørende for Ham-Kams videre eksistens i Tippeligaen.

Bryr lite
Den andre store nyervervelsen, Geir Frigård, har ikke noe i mot at hans nye lag blir tippet ned av TV 2 Nettavisen.

- Det får dere gjøre som dere vil med. Vi har jo tro på at vi skal klare oss. Helt greit at andre dømmer oss nord og ned. Jeg ser ikke på det som en ulempe at folk dømmer oss ned, det bryr vi oss lite om. Det er selvfølgelig veldig synd at Rune Buer Johansen er skadet, det er ingenting å legge skjul på, sier Frigård.

Tøff kamp
Han sier videre at han forventer seg at det kan bli mange tøffe basketak gjennom sesongen. Men at han er optimist.

Det blir helt sikkert en tøff sesong, men jeg synes det er bra guts i laget og spillerne, og du kommer langt med det i fotball. Vi kommer til å bli et vanskelig lag å spille mot, sier Frigård til TV 2 Nettavisen.

- Hvordan er det å komme tilbake til et norsk lag, å kunne snakke morsmålet igjen?

- Det er veldig godt, faktisk. Du aner ikke hvor deilig det er å være i Norge igjen og prate norsk, med det sosiale - det er godt å være hjemme igjen.

Høy moral
- Hvis dere klarer å holde plassen, hva tror du årsaken vil være?

- Vi kommer til å holde oss fordi vi har en veldig høy arbeidsmoral. Ingen stjerner, vi er et lag som jobber knallhardt for hverandre. I tillegg er vi også godt organisert, sier Geir Frigård til TV 2 Nettavisen.

I motsetning til den andre nykommeren, FFK, har Ham Kam fått en veldig overkommelig serieopptakt. Laget møter Sogndal (borte), Tromsø (hjemme) og Stabæk (hjemme) i de tre første matchene. Men laget er nødt til å ta poeng i disse kampene, dersom ny kontrakt skal sikres.

Bra trener
Selv om Ståle Solbakken er relativt fersk i trenersammenheng, har han mer enn nok rutine fra fotballen som spiller. I tillegg til at han høstet verdifull erfaring som landslagsassistent for Nils Johan Semb.

Men laget er veldig avhengig av at Geir Frigård scorer minst ti mål. Uten ham er laget alt for tynt besatt. En skade på Frigård, er nærmest katastrofe.

Ham-Kam vil kjempe rundt nedrykkstrekene, men må trolig gi tapt til slutt.

Nye spillere:
Jarl André Storbæk fra Raufoss
Rune Buer Johansen fra Sogndal
Geir Frigård fra Lierse
Kenneth Dokken fra Hønefoss

Avgang:
Pål E. Scherve til Eidsvold Turn
Petter Antonsen til Fart
John Jensen til Silkeborg
Sigurd Ertsås, Eidsvold Turn
Lars Nordberg, Eleverum

Plassering i fjor: Vant 1. divisjon

Hvordan tror DU årets Tippeliga ender? Si din mening om våre tabbelltips i feltet nederst på siden!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag