RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frigårds fantastiske kveld

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Sist oppdatert:
BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): Geir Frigård var den store spilleren og den lykkeligste mannen etter at Ham-Kam knuste et tafatt Molde-lag hjemme 5-1 på Briskeby.

HAMKAM - MOLDE 5-1: - Jeg har ventet på dette. I dag satte jeg sjansene og det var på tide, gliste en fornøyd Frigård.

Det første målet kom allerede etter ett minutt. Hjemmelaget fikk corner og Frigård dukket opp alene på bakerste stolpe og headet kontant i nettet. Man kunne tydelig se at den scoringen smakte. Hele mannen lyste opp og det lå litt i kortene at det kunne løsne skikkelig. Det gjorde det til gangs.

Kampfakta og spillerbørs

Hjemmelaget sprudlet av overskudd og innsatsvilje og var bedre enn Molde på absolutt alt og da Frigård for ærens og hyllestens skyld ble byttet ut på slutten av kampen hadde han scoret tre pene mål og spilt en praktkamp.

Har savnet mål
Alle målene var pene, men det tredje er verdt en beskrivelse. Det var Ham-Kam’s lettbente servitør, Petter Vaagan Moen som kjørte karusell utpå kanten med et par motstandere, før han med utsiden serverte Frigård en volley som han banket via bakken og opp i motsatt kryss. Vakkert!

Det var tydelig en spiss med selvtillit og da var det sydlandsk stemning på Briskeby.

Spissen innrømmer at han har savnet scoringer siden første serieomgang, men hevder at han har blitt en mer spillende spiss med årene.

- Jeg har vært fornøyd med spillet mitt, men det er selvfølgelig viktig å score, sa tremålsscoreren, som ikke er sjokkert over at Ham-Kam har gjort det så bra så langt i år.

- Det jeg så med en gang jeg kom hit, var at det var en gjeng med sinnsyk arbeidsmoral. Og så har vi et utrolig dyktig trener-team, skryter Frigård.

- Som å møte Rosenborg
I Molde leieren var stemningen noe mer avmålt. En utrolig skuffet Magne Hoseth ville først ikke snakke, men brøt tausheten etter litt tid for seg selv i garderoben.

- Vi gjør ikke det vi blir enige om og er ikke fokusert på dødballer. Det er håpløst, deppet en oppgitt Hoseth.

Molde-kaptein, Magnus Kihlberg, hadde delvis problemer med å skjønne det han hadde opplevd.

- Vi møter et utrolig aggressivt lag. Det var som å møte Rosenborg på sitt beste. Jeg har ikke vært borti noe lignende bortsett fra mot Rosenborg, sukket Kihlberg og fortsatte:

- Vi er et lag som ser ut som en hønsegård. Med såpass bra spillere som vi har skal vi prestere bedre. Jeg vet ikke hva vi skal finne på, sier han.

Det var tydelig at Molde ble tatt på sengen fra start. De ble fullstendig overkjørt og Ståle Solbakken var naturligvis strålende fornøyd med sitt lag.

- Første omgang var rå! Defensivt var det prikkfritt bortsett fra på baklengsmålet og dette er noe av det beste som har blitt vist her på mange, mange år, oppsummerte en stolt trener, som bare blir mer og mer geni-erklært for det han har uttrettet med Ham-Kam siden han tok over et middels førstedivisjonslag med økonomiske problemer for under to år siden.

Bondevik møtte frelseren
I pausen var det duket for et møte mellom landets statsminister og Hamar’s frelser; Ståle ”Salvatore”. Det må ha vært kampens høydepunkt for Kjell Magne, for mens hans lag så ut som om de var på et halvdødt bryllups-nachspiel, bød vertene opp til fest.

Det gikk som det måtte gå, og nå er og fremstår Molde som et skikkelig bunnlag. I Ham-Kam er melodien fortsatt en kamp av gangen, men serien er snart halvspilt og tabellen juger ikke.

De er et topplag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere