Gå til sidens hovedinnhold

Frigg og bønnestengelen

Dere kjenner alle til eventyret om Jack og bønnestengelen. Jack bodde med sin mor i en fattig landsby som ble terrorisert av en kjempe. En dag slutta kua å melke og Jack måtte selge den på markedet. Det eneste han fikk var fem bønner. Men det var ikke hvilke som helst bønner. Det var magiske bønner som tok Jack like inn i himmelen der kjempen bodde. Bytt ut Jack med Frigg, landsby med Oslo, kjempen med Vålerenga/Lyn, kua som slutta å melke med Friggs økonomiske tilstand, og voila så har du et moderne eventyr.

Frigg opplever mange tegn på at vi er på vei i en rivende fart mot himmelen der kjempene bor. Daglig leder kunne nylig fortelle at vi har betalt 50 000,- i overgangsgebyrer til Forbundet. Frigg holder liv i Forbundets vestlendinger helt på egenhånd. Det er god distriktspolitikk. Så langt i pr. 100 spillere har ramla inn. Til 95-årgangen, 94-årgangen, juniorlaget vårt, damelaget vårt og rekruttlaget. Selv om vi setter lista høyt ved å si at nye spillere nå må gå rett inn på førstelaget fortsetter tilstrømmingen. Vi bare lukker øynene, holder oss fast og ser hvor langt bønnestengelen tar oss.

Et annet tegn kom mandag denne uka. Rekruttlaget vårt, forsterket med juniorer fra A-laget og noen oldiser, spilte mot Skeid 2 der hovedstammen er Skeid Junior Elite fra 91-årgangen. Juniorsatsinga til Skeid er blant de beste i landet, men nå måtte juniorene deres bite i gresset for våre rekrutter som vant 3-2. Gamle Frigg-gubber sto med tårene i øynene og trodde knapt det de så. Frigg bare fyller på og fyller på i rekkene bak A-lagskrigerne våre. Situasjonen er litt som da russerne vant i slaget om Stalingrad. Hver gang en rekke med infanterister går tapt dukket nye opp i en endeløs rekke. Tyskerne trodde tilslutt de så spøkelser, og løp sin vei.

Det er faktisk bare en ting som ikke er magisk ved Frigg for tiden. Og det er dere som leser disse ord. Publikumstilstrømningen på A-lagskampene er på nedre halvdel av tabellen. Har dere tenkt å gjøre noe med det? Frigg spiller mot Førde på søndag klokken 17.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå