RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IMPONERTE: Jakob Ingebrigtsen forbedret sin verdensrekord for 16-åringer på den engelske milen på Bislett Games torsdag.
IMPONERTE: Jakob Ingebrigtsen forbedret sin verdensrekord for 16-åringer på den engelske milen på Bislett Games torsdag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Jakob Ingebrigtsen om rekordløpet: - Jeg fikk sjokk

Sist oppdatert:
Jakob Ingebrigtsen (16) satte ny verdensrekord for 16-åringer på en engelsk mil under Bislett Games.

BISLETT/GRENSEN (Nettavisen): Den norske unggutten løp inn til seier på Bislett Games og satte ny personlig rekord på drømmemilen.

Unggutten klokket inn på tiden 3.56,29 torsdag kveld.

- Man tror ikke det man ser, kommenterte NRKs Jann Post da det norske supertalentet spurtet mot mållinjen til stormende jubel fra publikum.

- Det er kjekkere

Det meste var lagt til rette for at yngstebror Ingebrigtsen skulle lykkes i Oslo torsdag og han leverte så til de grader varene i et felt som stort sett bestod av U20-løpere, men som også hadde noen eldre konkurrenter.

Bislett-general Steinar Hoen uttalte i forkant av stevnet at det ikke var mulig å oppdrive god nok motstand for 16-åringen på U20-nivå og derfor var det hentet inn et par konkurrenter på seniornivå.

Dermed ble det et litt annerledes løp enn det unggutten er vant til, men Ingebrigtsen hadde absolutt ikke noe imot å løpe i tet hele veien.

- Jeg måtte tenke litt annerledes, men det blir også det samme. Jeg må si at det er kjekkere dette her, enn å ligge bak, det å være førstemann i mål og den som publikum heier på, forteller han til Nettavisen.

- Fikk sjokk

Han ble faktisk litt overrasket over sin egen prestasjon.

- Jeg fikk litt sjokk på sisterunden, da jeg ikke kjente melkesyren. Det var rart, egentlig. Jeg gleder meg ekstremt til det som kommer videre.

Selve tiden bryr han seg imidlertid ikke så mye om.

- Jeg vil ikke kalle det rekorder, det vil jeg kalle det når jeg kommer på norgesrekordnivå. Det er først da det begynner å bety noe skikkelig. Da blir det stort for meg, forteller Ingebrigtsen til pressen.

Før han legger til:

- Jeg er selvfølgelig litt opptatt av det, for det er viktig å ha noen små mål på veien mot de store målene, sier unggutten.

- Helt sykt

Etter løpet skrøt 16-åringen av fansen på tribunen.

- Det var helt syk. Jeg merket med engang at publikum var helt på hele tiden. Det er noe av det beste jeg har vært med på. For en opplevelse, sier Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Han kjente tidlig at han kom til å få en god tid.

- Jeg har aldri følt meg så bra i hele mitt liv, sier Ingebrigtsen.

Overrasket faren

Ingebrigtsen ble i slutten av mai den yngste i historien som har løpt en engelsk mil på under 4 minutter da han på et stevne i Eugene i USA løp på tiden 3.58,07.

Torsdag forbedret han den tiden ytterligere.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen lot seg overraske av sønnens prestasjon torsdag.

- Jeg trodde ikke dette. Det er vanvittig fort. Det er enkelte i Diamond League som ligger på det nivået. Han er ekstrem, sier pappa Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

- Det er helt vanvittig. Det er fantastisk. Han skal løpe 1500-meter på søndag og det kommer til å gå jævlig fort, forteller Ingebrigtsen senior.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere