RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
1500 METER: Jakob Ingbrigtsen løp 1500 meter på Diamond League-stevnet i Stockholm søndag. Bildet er fra torsdagens drømmemil på Bislett.
1500 METER: Jakob Ingbrigtsen løp 1500 meter på Diamond League-stevnet i Stockholm søndag. Bildet er fra torsdagens drømmemil på Bislett. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Jakob Ingebrigtsen satte ny personlig rekord på 1500 meter

Sist oppdatert:
Den norske friidrettskometen gjennomførte nok et godt løp.

Ingebrigtsen (16) møtte sterk konkurranse på søndagens 1500 meter i Stockholm og måtte løpe store deler av løpet alene, men det hindret ham ikke fra å sette ny personlig rekord med tiden 3.39,92.

- Han gjør det i realiteten i et sololøp. Han ligger for seg selv og tar all vind hele veien, men likevel 3.39. Jeg tar av meg hatten nok en gang for Jakob Ingebrigtsen, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

- Han har et flott driv ut på sisterunden. Står distansen fantastisk godt og løper så godt de siste 150 meterne. Han øker hele veien på siste runden. Han planlegger og disponerer konkurransene sine som en voksen, kommenterer Rodal.

Ingebrigtsen ble nummer 11, mens Timothy Cheruiyot fra Kenya vant med årets beste tid på 1500 meter - 3.30,77.

Det var knyttet stor spenning til hvordan den 16 år gamle mellomdistanseløperen kom til å klare seg i A-heatet under Diamond League-stevnet i den svenske hovestaden, men igjen leverte han altså et nytt godt løp.

Ingebrigtsen satte torsdag ny verdensrekord for 16-åringer på en engelsk mil under Bislett Games, mens han søndag ble den 18. nordmannen som har klart å løpe 1500 meter på under 3 minutter og 40 sekunder.

Karsten Warholm løp for øvrig inn til ny seier på 400 meter hekk i Stockholm tidligere søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere