RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SKADET: Usain Bolt skadet seg på oppløpet av 4 x 100 meter lørdag kveld.
SKADET: Usain Bolt skadet seg på oppløpet av 4 x 100 meter lørdag kveld. Foto: Skjermdump NRK

Sjokkseier til Storbritannia da Bolt ble skadet på oppløpet

Sist oppdatert:
Sprintlegenden løp sisteetappen på Jamaicas sprintlag på 4 x 100 meter. Det endte på verst mulig måte for Bolt og Jamaica.

Etter å ha startet VM med å ta bronsemedalje på 100 meter, bak gullvinner Justin Gatlin og sølvvinner Christian Coleman, avsluttet Bolt mesterskapet for sin del lørdag kveld.

Det endte på verst mulig måte.

På oppløpet pådro Bolt seg en skade, og Jamaica var aldri i nærheten av gullet.

- Ikke slik jeg ville avslutte

Storbritannia vant på hjemmebane foran forhåndsfavorittene USA. Japan stakk av med bronsemedaljene.

- Hei, folkens! Det var ikke slik jeg ville avslutte mesterskapet, hvis dere skjønner hva jeg mener. Men hva kan jeg si. Jeg la alt igjen på banen og jeg ga alt, som alltid, sier Bolt i en Snapchat-melding lagt ut natt til søndag.

I videoklippet ligger Bolt på en massasjebenk og får behandling for skaden.

- Jeg vil takke alle som kom for å se og støtte, jeg beklager at jeg ikke fikk tatt farvel, sier Bolt. Han opplyste også om at han vil være på stadion søndag for å si takk og farvel.

Jamaica var på etterskudd da Bolt tok fatt på sin etappe, og Bolt satte opp tempoet, men etter noen meter røsket det til bak i låret til legenden. Jamaicaneren måtte stoppe opp og laget endte sist i finalen.

Mens Bolt haltet av banen støttet av sine lagkamerater feiret Storbritannia en overraskende seier på stafetten. USA tok sølvet, mens Japan sikret bronsen.

Lagkameraten reagerer

Yohan Blake, som løp Jamaicas tredjeetappe, hadde lite til overs for arrangørene da han møtte NRK etter løpet.

- Vi har trent sammen i årevis, og jeg blir virkelig trist. Han sa til meg «Yohan, de holder oss for lenge i venteområdet». Det var for kaldt inne. Jeg tror det påvirker alt. Det er der vi hviler og varmer opp. Jeg liker det ikke, sier Blake til NRK etter løpet.

- Bolt sa noe om det til en av guttene. Dette gjør meg trist både som venn og lagkamerat, fortsetter han.

Omar McLeod løp førsteetappen for Jamaica. Også han var svært skuffet og trist.

- Vi er hjerteknust, og ville ikke at det skulle ende som dette. Men ting skjer. Vi ville gi han og fansen en god oppvisning. London er også på en måte hans andre hjem, sier McLeod til NRK.

- Når alle seremoniene var her på stadion, sto vi og ventet. Vi tok av oss klærne for tidlig, og det gjorde musklene stramme. Det var kald vind der ute som kom inn til oss. Så mange ble for kalde, fortsetter han.

AU! Usain Bolt pådro seg en skade på oppløpet lørdag.

Storbritannia, USA, Japan

Finaleheatet på stafetten for de aller raskeste på Olympiastadion i London lørdag besto av USA, Storbritannia, Japan, Tyrkia, Frankrike, Kina og Canada i tillegg til Bolts Jamaica.

Bolt håpet å sikre sitt tolvte VM-gull lørdag, men blir stående med «bare» elleve. Likevel beholder han stempelet som den kanskje største utøveren i friidrettshistorien.

4 x 100 meter-stafetten lørdag kveld var Bolts siste løp i karrieren. Jamaicaneren gir seg som friidrettsutøver i visshet om at han har verdensrekorden på både 100 (9,58) og 200 meter (19,19).

Chijindu Ujah, Adam Gemili, Daniel Talbot og Nethaneel Mitchell-Blake løp for Storbritannias gullag.

Mike Rodgers, Justin Gatlin, Jaylen Bacon og Christian Coleman løp på det amerikanske laget. Shuhei Tada, Shota Iizuka, Yoshihide Kiryu og Kenji Fujimitsu løp for Japans bronselag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere