RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sølv til Karsten Warholm på 400m i U23-EM

Sist oppdatert:
21-åringen ledet i 370 meter, men så stivnet han helt fra gullet.

Nordmannen fikk en veldig god start, og ledet til det kun gjenstod 30 meter, men måtte til slutt se seg slått av slovenske Luka Janezic i finalen på 400 meter i U23-EM lørdag kveld.

Warholm løp inn på tiden 45,75, mens Janezic vant med tiden 45,33.

Danske Benjamin Lobo Vedel måtte nøye seg med bronse.

- Jeg var sliten i dag, men tok ut alt jeg kunne. Jeg er overlykkelig over en sølvmedalje, og nå er det bare å nullstille seg for vi har et løp til, og jeg synes dette er en fantastisk start på kanskje noe enda bedre, sier Karsten Warholm i en videomelding på Norsk Friidretts Facebook-side.

2. plassen er imidlertid imponerende av nordmannen, ettersom han drøye to timer tidligere løp semifinale på 400 meter hekk - noe han gjorde på en svært god tid.

(Saken fortsetter under videoen og bildet)

LEDET LENGE: Karsten Warholm (21) ble nummer to på 400 meter i U23-EM. Han ledet i nærmere 270 meter før han stivnet før slovenske Luka Janezic (i grønt) kom seg forbi og vant gullet.

Gullfavoritt med hekker
21-åringen er først og fremst sett på som favoritt i søndagens finale på 400 meter med hekker. Tidligere lørdag var Warholm raskest av samtlige løpere i semifinalen.

I juni knuste Warholm sin egen norske rekord på 400 meter flatt fra 46,10 ned til sterke 44,87. Det klarte han under et stevne i Florø. 44,87 er den nest beste tiden i Europa så langt i år.

Siden har det gått i slag i slag for norsk friidretts nye storstjerne. Under Diamond League-stevnet på Bislett stadion senket han sin egen rekord på spesialdistansen 400 meter hekk fra 48,49 til 48,25. Tre dager senere tok han sin annen strake Diamond League-seier, denne gangen i Stockholm.

Senior-VM går i London i perioden 5. til 13. august. Der vil Warholm være et hett bud som Norges største medaljehåp.

Slegge-bronse
Beatrice Nedberge Llano (19) sørget for Norges tredje medalje i mesterskapet med bronse i slegge. Hun kastet 66.74 meter - kun 62 centimeter fra gullet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere