Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Warholm på sisteplass i 400 meter-finalen

PARKERT: Etter en god start ble Karsten Warholm (i rød ring) parkert av de andre i 400 meter-finalen.
PARKERT: Etter en god start ble Karsten Warholm (i rød ring) parkert av de andre i 400 meter-finalen. Foto: Skjermdump (NRK)
Sist oppdatert:
- Jeg var helt ødelagt, innrømmer Warholm.

Torsdag levde Karsten Warholm opp til alle forventninger da han sikret seg gullet på 400 meter hekk i EM i Berlin.

Fredag kveld gikk han løs på den utrolige utfordringen med å forsøke å sikre seg mesterskapets andre medalje, på finalen i den ordinære 400-meteren i den tyske hovedstaden.

Men det ble med forsøket: Warholms krefter tok slutt lenge før slutt, og kom i mål til åttende- og sisteplass i finalen.

Nesten to sekunder bak «pers»

Nordmannen satte sesongbeste i EM-semifinalen, da han vant sitt heat med tiden 44,91. Den tiden hadde holdt til sølv i finalen, men kreftene var altså bare ikke der for 22-åringen.

- Warholm er sliten. Tanken er tom. Han har ikke noe å gi, kommenterte NRKs Jann Post da løperne nærmet seg målstreken.

Matthew Hudson-Smith løp inn til gullet med tiden 44,78. De belgiske brødrene Kevin og Jonathan Borlée stakk av med henholdsvis sølv- og bronsemedalje. Warholm på åttendeplass løp inn til 46,68 sekunder.

Hans personlige rekord på distansen er 44,87, satt i juni i fjor.

Fryktet noe var galt

Og i starten av løpet så det ut til at Warholm skulle ha mulighet til å sette ny «pers». Starten var nemlig svært god, men ute i siste sving gikk tempoet drastisk ned.

Så mye, faktisk, at trener Leif Olav Alnes mistenkte at noe var alvorlig galt.

- Det stoppet på slutten. Jeg vet ikke om han fikk en liten krampe eller kjente noe, sier Alnes til NRK etter løpet, før han har rukket å snakke med Warholm selv.

- Det var liksom ikke noen stor dramatikk i det, men han bruker ikke å gi seg. Så jeg er litt spent på hva som skjedde, sier Alnes.

- Helt ødelagt

Og overfor NRK innrømmer Warholm at det var mye «som skjedde».

- Jeg kjenner det i hele kroppen, hvis det er det han tenkte på. Jeg var helt ødelagt, jeg, sier 22-åringen til statskanalen.

- Og jeg kjente at beina holdt på å få krampe og alt det der. Jeg gikk ut, ga alt jeg hadde. Men selvfølgelig, når det ikke holdt helt inn mister man litt motivasjonen.

Men selv om det ikke ble to medaljer, avviser ikke Warholm et nytt forsøk på å «doble» i mesterskap.

- Gjør det plutselig igjen

- Jeg er så glad jeg gjorde det. Jeg vokser så mye på det her. Og plutselig gjør jeg det igjen, sier han.

- Å skulle nullstille seg etter en dag som i går er vanskelig, altså. Og jeg klarte det ikke helt totalt heller. Men det var en av mine største dager i går, og jeg nøt det til det fulle.

Allerede under gårsdagens feiring av gullet på 400 meter hekk innrømte Warholm at en medalje på 400 meter ikke var noe han regnet med.

- Jeg driter i den (400 meter-finalen) akkurat nå. Jeg kom hit hovedsakelig for å ta gull på 400 meter hekk, sa Warholm til den norske pressen torsdag kveld.

Og med åttendeplassen på fredag kan i hvert fall Warholm fullt og helt konsentrere seg om gleden ved gullmedaljen som han vant på torsdag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!