*Nettavisen* Sport.

Friidrettspresidenten sjokkert etter nye dopingbeskyldninger

SJOKKERT: Svein Arne Hansen (friidrettspresident) er sjokkert over de nye beskyldningene. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Etterlyser åpenhet.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen synes dopingbeskyldningene som kom fram i dokumentaren på tysk TV er svært triste. Han etterlyser åpenhet fra Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

- Det er ganske sjokkerende og trist. Det er viktig å si at dette ikke er bevis for at noen er skyldige, men det ser ikke bra ut, sier Hansen på telefon fra Romania til NTB.

Det er den britiske avisen Sunday Times og den tyske TV-kanalen ARD som har fått tilgang til 12.000 dopingprøver fra 5.000 utøvere. Resultatene er nedslående.

I en dokumentar vist lørdag på ARD kommer det fram at 800 utøvere som har konkurrert i alt fra 800 meter til maraton har levert mistenkelige eller høyst mistenkelige dopingprøver, og at én tredel av medaljene vunnet i VM og OL fra 2001 til 2012 ble vunnet av utøvere som har levert mistenkelige tester.

30. august går Hansen inn i IAAF-styret, og da vil han få vite mer om beskyldningene. Han er også valgt til ny friidrettspresident i Europa.

- Dette må ikke hemmeligholdes. Det vil være sterkt kritikkverdig, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag