RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VERDENSMESTER Karsten Warholm får med seg blant andre Amalie Iuel på friidrettsforbundets satsingslag neste sesong.
VERDENSMESTER Karsten Warholm får med seg blant andre Amalie Iuel på friidrettsforbundets satsingslag neste sesong. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Friidrettssjefen gir ny tillit til samme utøvere

Karsten Warholm og Ingebrigtsen-brødrene Henrik og Filip fronter et uendret norsk elitelag i friidrett foran neste sesong.

Toppidrettssjefen i Norges Friidrettsforbund, Håvard Tjørhom, har valgt å satse videre på de samme ti utøverne som utgjorde elitelaget i fjor.

Det såkalte «Team Tokyo», som er satt sammen med tanke på sommerlekene i Japan i 2020, består dermed av Henrik Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen, Håvard Haukenes, Karsten Warholm, Sven Martin Skagestad, Sondre Nordstad Moen, Isabelle Pedersen, Hedda Hynne, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Amalie Iuel.

- Utøverne i Team Tokyo er de vi ser på som våre største satsingsprofiler fram mot neste OL (Tokyo 2020). På veien dit har vi også verdensmesterskap og europamesterskap som viktige delmål, sier Tjørholm i en pressemelding.

- Uttaket er ikke statisk og endelig med tanke på årene som kommer. Vi vil jo naturligvis vurdere kandidater hvert år framover, legger han til.

Ni på B-laget

Utøverne som trolig har vært nærmest et opprykk til elitelaget er stortalentet Jakob Ingebrigtsen og sprinteren Jonathan Quarcoo. De er imidlertid plassert i det såkalte «Team Berlin», som befinner seg på nivået under elitegruppen.

Foruten Ingebrigtsen og Quarcoo inneholder gruppen Nadia Akpana Assa, Eirik G. Dolve, Sigrid Borge, Martin Roe, Ingar Kiplesund, Beatrice Nedberge Llano og Marcus Thomsen.

- De som er tatt ut i denne gruppen, vil få mulighet til å kvalifisere seg inn i Team Tokyo etter gode resultater i Berlin-EM i 2018, sier friidrettssjefen.

Håper på pengestøtte

Tjørhom varsler samtidig at det kan bli aktuelt med en økt økonomisk satsing på utøverne som befinner seg i Team Berlin. Gruppen er betydelig spisset siden i fjor i antall utøvere.

- Selv om det til nå ikke har vært satt av økonomiske midler til denne gruppen, er dette noe vi håper å få realisert i 2018. Støtte til disse utøverne vil skje gjennom det etablerte miljøet utøveren har i klubb, sier han.

Neste års friidretts-EM går i Tysklands hovedstad Berlin, mens VM i 2019 arrangeres i Doha i Qatar. Året etter venter OL i japanske Tokyo.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere