*Nettavisen* Sport.

Frikjenner Kuznetsova

- Jeg har aldri sett en mer skammelig og uansvarsfull oppførsel av en idrettsleder, sier WTA-leder Larry Scott og frikjenner Svetlana Kuznetsova.

18.01.05 09:53

Det var Belgias idrettsminister, Claude Eerdekens, som sprakk saken tirsdag kveld. US Open-vinner Svetlana Kuznetsova hadde testet positivt på efedrin under en oppvisningskamp i Belgia.

Men at Eerdekens fulgte prosedyren – det kan man ikke si.

- Ikke ulovlig
Eerdekens sa ikke fra til noen. Spilleren selv visste ingenting. Det russiske tennisforbundet visste ingenting, og WTA-touren visste ingenting.

Og kanskje enda verre:

- Det er viktig å vite at under WADA-reglene, så er efedrin bare ulovlig hvis man tester positivt på det under en konkurranse, sier Scott i en pressemelding.

Kuznetsova testet altså positivt i forbindelse med en oppvisningskamp. Dermed frikjennes hun av tennistouren, og får spille videre i Australian Open og andre turneringer.

- At Eerdekens lekket dette, er sjokkerende. Det er et brudd på alle etiske regler forbundet med antidoping. Jeg har aldri sett en mer skammelig og uansvarsfull oppførsel av en idrettsleder noen gang, fortsetter han.

- Jeg er uskyldig
Kuznetsova selv er sjokkert over anklagene, og hevder at hun er uskyldig.

- Jeg legger stoltheten min i å være en ren utøver med høy integritet. Jeg er fornærmet av disse anklagene, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.