RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjent eller utestengt?

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Fire ryttere vil få avgjørelser i sine dopingsaker snarlig.

AP melder at CAS, Den internasjonale voldgiftsretten for sport, skal gjøre en avgjørelse i fire dopingsaker i nærmeste fremtid. Alle sakene er et resultat av UCIs biologiske pass.

Rytterne er Francesco De Bonis, Franco Pellizotti, Pietro Caucchioli og Tadej Valjavec. De Bonis har høring 25. februar, mens Pellizotti skal i ilden 2. mars.

Kvartett
De Bonis var en av de første som ble felt av det biologiske passet, etter hans suspensjon grunnet hans biologiske pass ble han i tilegg tatt for CERA. Hans suspensjon ender 17. juni 2011. Italieneren vant en etappe og klatretrøya i Tour de Romandie 2008, da han kjørte for Gerolsteiner.

Pellizotti ble også felt av det biologiske passet. Han ble frikjent i sitt hjemland Italia, men UCI anket saken til CAS. Pellizotti kjørte en flott sesong i 2009, da han blant annet vant klatretrøya i Tour de France.

Caucchioli og Valjavec gikk i samme felle. Valjavec ble frikjent hjemme i Slovenia. De presenterte sitt forsvar for CAS i henholdsvis desember og januar.

- AG2R ville ha meg, men sponsoren sa nei
Etter at Valjavec ble frikjent i Slovenia skal AG2R-La Mondiale ha kontaktet klatreren, mens lagets sponsor skal ha avslått den eventuelle kontrakten.

- Agenten min ser etter et lag, men managere er redde for å signere en rytter med en pågående dopingsak, fortalte Valjavec til cyclingnews etter hans frifinnelse.

Valjavec har vært blant de ti beste i både Giro d'Italia og Tour de France.

Vil passet holde i retten?
AP melder at 850 syklister har gitt blodprøver siden man begynte med det biologiske passet i 2008. Cyclingnews skriver at andre idrettsforbund følger programmet nøye for å avgjøre om de selv skal benytte systemet.

CAS' avgjørelse i de fire nevnte rytternes saker vil vise om det biologiske passet vil holde for å dømme utøvere i en internasjonal domstol.

Både Tour of Oman og Volta ao Algarve avgjøres søndag. Edvald Boasson Hagen vil kjempe om etappeseier i Tour of Oman og Alberto Contador kjemper om sammenlagtseieren i Portugal. Følg med på procycling.no for å finne ut hvordan det går!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere