*Nettavisen* Sport.

Frir du til Genie (20), kan det hende hun sier ja

TENNISYNDLING: Eugenie Bouchard får oppmerksomhet både for sitt talent og utseende. Foto: Faith Moran / Splash News (All Over Press)

Denne jenta tar verden med storm.

19.01.15 20:54

- Det er alltids en sjanse for at jeg sier ja via Twitter, så det er bare å spørre, sa tennisyndlingen Eugenie Bouchard til fans og beundrere i 2014.

Selvsagt med et lurt smil om munnen. Men det er ikke til å komme bort ifra at stjernen er uhyre populær og frieriene de tikker faktisk inn daglig.

20-åringen fra Canada er virkelig i ferd med å bli tennisverdenens nye favoritt og hun har ofte blitt sammenlignet med fenomenet Anna Kournikova.

Med i motsetning til Kournikova, som gikk gjennom hele karrieren uten å vinne en Grand Slam-turnering, er Bouchard spådd en lysende tenniskarriere.

Til tross for sin unge alder har jenta fra Montreal allerede gjort seg bemerket. I 2014 spilte hun seg helt til finale i prestisjetunge Wimbledon. Hun har også kommet seg til semifinale i Australian Open og French Open, også det i 2014.

- Liker oppmerksomhet
Men i tillegg til disse sportslige prestasjonene, er det ikke til å stikke under en stol at Bouchard også får mye oppmerksomhet på grunn av utseendet og sitt sjarmerende vesen. Hun har en egen fanklubb som heter «Genie’s Army».

Hun er aktiv på sosiale medier som Twitter og Instagram og det er ofte her det tikker inn frierier fra håpefulle fans og beundrere. Så sent som i desember i fjor bekreftet 20-åringen at hun er singel, men påpeker også at livet som tennisproff er krevende og at det blir lite tid til utenomsportslige aktiviteter.

- Jeg er i en ny by hver eneste uke, så det er ikke lett for meg med tanke på en kjæreste. Jeg er tross alt tennisspiller og bruker mange timer hver dag på det. Derfor må jeg dessverre ignorere en del menn, forteller Bouchard.

20-åringen legger likevel ikke skjul på at hun liker all oppmerksomheten og at rampelyset er en naturlig del av det å være en kjent idrettsutøver.

- Jeg vet hva jeg har gått til. Om jeg ikke ønsket oppmerksomhet, hadde jeg blitt bibliotekar. Det er bra med oppmerksomhet. Men det er viktig for meg at tennisen alltid har førsteprioritet, sier den populære 20-åringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

POPULÆR: Genie Bouchard. Foto: Brett Robson / Splash News (All Over press)

Det var spesielt etter prestasjonene i Wimbledon sist sommer at hysteriet rundt Bouchard begynte å ta helt av. Både pressen og vanlige fans ønsket en del av den canadiske jenta og forespørslene har vært mange i etterkant.

- Det tok et par dager å bli vant til denne oppmerksomheten. Eller, man blir vel aldri helt vant til det. Når jeg er hjemme i Montreal kommer folk stadig vekk fram til meg for å prate, eller for å ta bilder av meg. Dette er én side av det å være idrettsprofil. Det er mange som vil ha en bit av meg utenfor tennisbanen, så det er viktig å ikke la det ta overhånd, sier Bouchard.

- Den utvalgte
Eugenie Bouchard, eller Genie som hun blir kalt, kom til verden i 1994 og er datter av Michel Bouchard og Julie Leclair. Hun har en tvillingsøster ved navn Beatrice, som er seks minutter eldre. Hun har også en yngre søster ved navn Charlotte og en yngre bror ved navn William. Søskenflokken Bouchard er alle oppkalt etter kongelige personligheter og Prinsesse Eugenie av York, Prinsesse Beatrice av York og Charlotte Casiraghi av Monaco er navnesøstrene til jentene i flokken. Lillebror William er oppkalt etter Prins William av Wales.

- Det kan virke som foreldrene mine er svært opptatt av kongelige. Navnet gjør i hvert fall at jeg føler meg litt ekstra hjemme i England. Da jeg var liten fikk jeg et blad av moren min med bilde av prinsessene. Det bladet har jeg fortsatt nattbordet. Jeg tror det først og fremst det var fine navn de likte.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HTML EMBED

It's not work when it's on the beach!!! Fun Nike shoot today. Almost stole his surfboard.

Фото опубликовано Genie Bouchard (@geniebouchard) Сен 16, 2014 at 6:45 PDT


Tenniskarrieren til Genie startet allerede da hun var fem år gammel. Som12-åring flyttet hun til Florida for å trene med den anerkjente treneren Nick Soviano. Her møtte hun en annen tennisprofil, nemlig britiske Laura Robson.

De to ble etter hvert gode venner, men de siste årene har dette vennskapet avtatt. Eugenie sier man ikke har tid til venner når man er tennisproff.

I søskenflokken ble Genie etter hvert bare kalt «den utvalgte» på grunn av sitt store talent. Bouchard sier hun allerede som ung var svært bestemt.

- Helt siden jeg var ung ønsket jeg å gjøre alt best mulig. Når jeg kom hjem fra skolen gikk jeg løs på leksene med en gang, mens søsknene mine satte seg foran TV-en. Jeg har alltid vært bestemt og for å bli god i tennis, må du ha både disiplin og motivasjon. Det er veldig tidlig å bestemme seg for hva man ønsker å gjøre med livet sitt som niåring, men det var da jeg tok valget.

Ugyldig avtale
Talentet var så stort at pappa Michel opprettet firmaet Tennis Mania, der han og to investorer spyttet inn penger for å finansiere tenniskarrieren til Eugenie, mot at de i framtiden skulle få ti prosent av pengene hun tjente som proff.

I 2013 ble det imidlertid slått fast i retten at dette var et urimelig krav, siden Genie kun var ni år gammel da selskapet ble opprettet og at hun slik sett ikke kunne ha gått med på å gi bort disse prosentene på rettmessig vis.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HTML EMBED

What happens when I get low on laundry... #completemismatch #funkycolors

A photo posted by Genie Bouchard (@geniebouchard) on May 18, 2014 at 5:00am PDT


Så da hun i 2014 hanket inn rundt 1,6 millioner amerikanske dollar for sin andreplass i Wimbledon, måtte disse investorene se langt etter sin andel.

15 år gammel flyttet Bouchard tilbake til Montreal og i 2009 fikk hun et aldri så lite gjennombrudd, da hun vant det canadiske U18-mesterskapet innendørs. Hun ble dermed tidenes yngste vinner av turneringen. Samme år spilte hun også sin første profesjonelle kamp, der hun slo Federica Grazioso, nummer 798 i verden på det tidspunktet. I 2012 tok hun ytterligere steg da hun vant Wimbledons juniorturnering og ble først canadier som gikk til topps der.

I 2013 kom gjennombruddet på seniornivå og siden har det gått slag i slag både på og utenfor tennisbanen for den canadiske yndlingen. Etter et 2014 som gikk over all forventning, er det store forhåpninger til Genie i 2015.

Bieber-flørt
De kommende dagene er det Australian Open som står på programmet for stjernen. Det var under fjorårets utgave av nettopp den turneringen at Bouchard havnet i avisene verden over, på grunn av en kort replikk.

Under et intervju med australske Channel 7, ble tennisproffen spurt om hvilken kjendis hun kunne tenke seg å gå på date med og hun svarte:

- Justin Bieber.

Bieber og Bouchard er like gamle og begge fra Canada og etter svaret i Australia, gikk det ikke lang tid før sladderpressen kastet seg over dem.

Klikk på bildet for å forstørre.

BELIEBER? Eugiene Bouchard. Foto: Rex/alex Coppel / Newspix (All Over Press)

I samme intervju la Genie imidlertid til at den skandaleomsuste Bieber var nødt til å skjerpe seg kraftig, om han skulle ha noen sjanse til en date.

- Han har vært borti en del trøbbel den siste tiden. Jeg ønsker ikke å bli assosiert med noe sånn. Men om han skjerper seg litt ... Nei? Jeg ser det er flere ute blant publikum som ikke er enig meg her, sa hun i intervjuet.

Utspillet førte til litt piping fra håpefulle på tribunen.

Artikler om privatlivet til 20-åringen har det siste året stadig dukket opp oftere i tabloidene og Genie har blitt koblet med en rekke menn.

Det har blant annet blitt hevdet at hun har hatt romanser med Maria Sjarapovas tidligere trener, Grigor Dimitrov og det amerikanske hockeytalentet Alex Galchenyuk. Så sent som i desember uttalte hun likevel at hun nå er singel og at hun ikke har så mye tid til å tenke på menn.

- Den første meg
Unge Bouchard hadde få problemer med å ta seg videre fra første runde av Australia Open mandag formiddag og slo tyske Anna-Lena Friedsam med sifrene 6-2 og 6-4 over to sett. Dermed får vi se mer av 20-åringen de kommende dagene. Bouchard er ingen lett nøtt å knekke, for noen.

- Hun er en veldig aggressiv spiller. Det er vanskelig å lese spillet hennes. Det er ikke noe klart mønster, slik det er med fleste andre spillere. Hun er også helt fantastisk til å bevege seg på banen, sier serbiske Ana Ivanovic.

Trener Nick Soviano mener også eleven er en komplett spiller.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HTML EMBED

Channeling my inner Angelina Jolie 💃😂

Genie Bouchardさん(@geniebouchard)が投稿した写真 - 10月 25, 2014 at 10:46午前 PDT


- Hun er en atlet og det ser vi tydelig i det defensive spillet hennes. Hun løper opp baller og truer konkurrentene med stor fart og kraft. Når hun klarer å dra full nytte av fysikken ute på banen, er hun noe helt for seg selv, sier han.

Som en del av treningen driver Bouchard med hekkeløp. Hun trener også ved å dra en slede med vekter på langs over en amerikansk fotballbane og hun liker å bedrive løpetrening i sanden på stranden i Florida.

- Tennis handler så mye om fysikk nå om dagen, så det er virkelig viktig å holde seg i tipp, topp form, sier den unge tennisyndlingen.

Men nå som oppmerksomheten er større en noen gang, har også presset økt på 20-åringen.Hun uttalte nylig at hun kjenner litt på dette.

- Jeg føler at presset er større, men det er en del av jobben og det må du nesten leve med, sier hun.

Med mer oppmerksomhet og større press, har også sammenligningene med tidligere tennisstjerner kommet. Bouchard liker imidlertid ikke det så godt.

- Jeg skal ikke bli den nye noen, jeg skal være den første meg, sier hun.

Eguenie Bouchard er utvilsomt en dame vi kommer til å høre mye om de kommende årene, både for det hun utretter på banen og det hun foretar seg utenfor. Kanskje hun en vakker dag også takker ja til et frieri på Twitter?

Kilder: Daily Mail, Blick, Brisbane Times, NZZ.ch, Wikipedia, Globe and Mail.

HTML EMBED

Never far from the beach ☀️🌊🌸

Une photo publiée par Genie Bouchard (@geniebouchard) le Janv. 1, 2015 at 10:27 PST


HTML EMBED

Obsessed w this pool & view 😎 #57thfloor

A photo posted by Genie Bouchard (@geniebouchard) on Oct 13, 2014 at 9:45am PDT


HTML EMBED

Yay!!! #Singapore #WTAFinals

Фото опубликовано Genie Bouchard (@geniebouchard) Окт 3, 2014 at 7:32 PDT


HTML EMBED

Hey there ;)

Uma foto publicada por Genie Bouchard (@geniebouchard) em Jun 7, 2014 at 1:23 PDT


Lik oss på Facebook og få flere nyheter om idrettsprofiler i din feed!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.