Gå til sidens hovedinnhold

Frisk Asker ble norgesmestere for første gang på 17 år: - En vanvittig prestasjon!

Frisk Asker vant mandagens høydramatiske NM-finale mot Storhamar i Askerhallen.

FRISK ASKER - STORHAMAR 3-2:

Storhamar var store favoritter før årets finale, men med mandagens seier var det Frisk Asker som kunne juble for NM-gull etter å ha vunnet sammenlagt 4-2 i kamper.

Gjestene fra Hamar dominerte store deler av oppgjøret i Askerhallen, men Frisk viste seg å være langt mer effektive enn Storhamar som måtte klare seg uten Patrick Thoresen.

Etter tre perioder var stillingen 2-2, men i ekstraomgangen avgjorde Frisk Asker-veteran og assisterende kaptein Petter Kristiansen kampen da han styrte et langskudd fra lagkamerat Christian Kåsastul i mål.

Jan André Aasland, hovedtrener for Frisk Asker, er svært stolt av eget lag.

- Vi har en fantastisk gjeng med gutter som har kriget så hardt for hverandre. Det er nok grunnen til at vi nå står her som mestere, sier Aasland til TV 2.

Aasland har ledet et lag til NM-gull som svært få hadde tro på, men han vil likevel ta lite av æren for at laget hans nå er norgemester.

- Jeg har egentlig ikke gjort så mye. Vi har hatt god stemning siden jeg kom inn, vi har trent godt og vi har fått et godt samhold i laget. Det tror jeg er mye av grunnen til at vi vinner her nå, forklarer treneren.

- En av tidenes prestasjoner i norsk hockey

Kasper Wikestad, kommentator for TV 2, lot seg begeistre av Frisk Askers NM-gull.

- En vanvittig prestasjon, kommenterte Wikestad da seieren var et faktum.

- Det var ingen som hadde sett det for seg. Det var et lag med en brukket rygg. Et lag som har reist seg fra asken. Det er en av tidenes største prestasjoner i norsk hockey, sa TV 2-kommentatoren om NM-bragden.

Matchvinner Petter Kristiansen slet med å finne ord etter kampen.

- Det er helt sykt, sier Kristiansen til TV 2.

- Det er vanskelig å finne ord akkurat nå. Det finnes ikke noe bedre enn å spille for en fullsatt Askerhall når det koker som det gjør i dag og når vi klarer å avgjøre det på hjemmebane. Det er helt sykt, forteller Kristiansen.

Frøshaug sendte Asker opp i ledelsen

Frisk Asker fikk en strålende start på mandagens oppgjør da de utnyttet overtallet og gikk opp i ledelsen etter drøye fem minutter.

Garreth Thompson spilte opp til Mats Frøshaug som fikk æren av å sende Frisk opp i ledelsen.

- Det er gøy å score mål. Det er lenge siden jeg har gjort det. Det var en bra pasning og det var bare å sette den i bortre. Det var gøy, sier Frøshaug til TV 2 etter første periode.

Storhamar forsøkte å slå tilbake, men lykkes ikke å finne veien til mål i den første perioden.

Storhamar utlignet

Fem minutter ut i andre periode fikk Mikkel Seiergren Christiansen en enorm mulighet til å doble ledelsen da han kom alene med Oskar Östlund, men Frisk Asker-spilleren hadde ikke marginene med seg.

I stedet utlignet gjestene i overtall noen sekunder senere da Troy Josephs satte pucken i mål.

Storhamar tok over kampen utover perioden og presset på for en ny scoring. Fullstendig mot spillets gang var det likevel hjemmelaget som igjen tok ledelsen tre minutter før pause.

Gjestene ga bort pucken i egen sone og det utnyttet Frisk til det fulle. Hampus Gustafsson fikk spilt Sebastian Johansen fri foran mål, før sistnenve dro av keeper og satte pucken i nettet til enorm jubel fra hjemmefansen.

Storhamar fortsatte å presse hjemmelaget de siste minuttene av perioden, men maktet ikke å utligne før pausen.

Annullert Storhamar-scoring

Gjestene trodde imidlertid de hadde skaffet seg en drømmestart på tredje period da pucken lå i mål, men scoringen ble annullert for dytt på keeper.

Storhamar fortsatte å presse på utover omgangen og hjemmelaget hadde nok med å forsvare seg.

Etter et voldsomt press fra gjestene klarte imidlertid ikke Frisk Asker å stå imot. Med litt over tre minutter igjen av tredje periode kombinerte Niklas Fogström og Lars Østli fint, før sistnevnte satte inn utligningen for gjestene.

Laget fra Hamar jaktet vinnermålet mot slutten av tredje periode, men det hele endte med spilleforlengelse da stillingen var 2-2 etter tre perioder.

I ekstraomgangen var det hjemmelaget som var best. Kristiansen scoret det avgjørende målet og Frisk Asker ble norgesmester.

Kommentarer til denne saken