Frisk Asker knuste Storhamar

Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Brødrene Abbott holder liv i NM-drømmen.

08.04.08 08:21

FRISK ASKER - STORHAMAR 7-1 (1-3 i kamper): Etter tre strake seirer i finaleserien i ishockey hadde Storhamar mulighet til å avgjøre alt i mandagens kamp i Askerhallen.

Reiste seg
Men hjemmelaget, anført av brødrene Chris og Cameron Abbott, hadde ingen planer om å ta telling allerede i fjerde kamp. I stedet reiste laget seg mesterlig når det gjaldt som mest.

Cameron Abbott scoret tre av Frisks mål, mens broren Chris bidro med flere assists.

Trener Sune Bergman er ikke overrasket over at laget hans slo så kraftig tilbake.

- Spillemessig har det sett helt likt ut i alle de andre kampene også. Forskjellen er at vi scorer i dag. Vi scoret i snitt 4,5 mål i hver kamp i seriespillet, så vi vet vi kan, og nå løsnet det endelig igjen, sier han til SportN.

Men han har ikke tenkt på NM-gullet ennå.

- Vi er glade for å få en kamp til og tar én kamp om gangen, sier Bergman.

(Les mer under bildet)

Foto: Heiko Junge/Scanpix

- Mister hodet
Rikard Fjeld sørget for å sende vertene i ledelsen i overtallsspill etter 16 minutter, men en scoring av Storhamars Eerikki Koivu sørget for at det sto 1-1 til første pause.

I andre periode skrudde Frisk opp tempoet, og presset Storhamar. Det ga resultater. Først sendte Cameron Abbott hjemmelaget i ledelsen 2-1. Etter slåssing på isen, med utvisninger til begge lag, virket det som storhamarspillerne mistet hodet. På knappe fem minutter sørget Chris og Cameron Abbott for to nye scoringer til Frisk.

– Vi mangler fullstendig disiplin. Vi mister rett og slett hodet, sa Storhamars Pål Johnsen til SportN i pausen før den tredje og avgjørende perioden.

- Drittkamp

Foto: Heiko Junge/Scanpix


Heller ikke i tredje periode klarte Storhamar å slå tilbake. Mats Zuccarello Assen og Frisk Asker kunne øke til 5-1. Etter det jevnet kampen seg ut, og Storhamar hadde flere muligheter til å redusere. Men i stedet var det Frisk som fikk nettkjenning for sjette gang. Denne gang var det Erik Russwurm som tegnet seg på scoringslisten.

Tre minutter før slutt kunne Fredrik Rålm sette punktum med 7-1-scoringen.

- Vi sluttet å spille hockey i tredje periode, konstaterer Storhamars keeper Ruben Smith overfor SportN. Keeperen, som har vært tryggheteh selv i finalekampene så langt, måtte denne gang hente ut pucken hele sju ganger.

- Det var en drittkamp, rett og slett, sier han.

Femte kamp spilles onsdag kl 18.00 i Askerhallen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Frisk Asker

Mest lest på Sport

Annonsebilag