RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STRAFFET: Frisk Asker og trener Sune Bergman straffes for å bruke en spiller som var ikke-spilleberettighet.
STRAFFET: Frisk Asker og trener Sune Bergman straffes for å bruke en spiller som var ikke-spilleberettighet. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Frisk Asker trekkes tolv poeng

- Vi har dummet oss ut.

Frisk Asker må betale 73.500 kroner og trekkes tolv poeng. Det ble straffen for at laget brukte en ikke-spilleberettiget spiller hele forrige sesong, melder Budstikka.

Frisk Asker har innrømmet tabben og aksepterer straffen fra Norges Ishockeyforbund.

Laget brukte Mats Henriksen gjennom hele 2014/15-sesongen, men for kort tid siden ble det kjent at han manglet både gyldig overgang- og spillerlisens. Straffen ble vedtatt på styremøtet i ishockeyforbundet onsdag og offentliggjort torsdag.

Poengtrekket får ikke andre konsekvenser enn at laget faller fra fjerde- til sjetteplass på tabellen. Det som svir mest er nok boten. Ifølge reglene er det 1500 kroner per kamp for å bruke en spiller uten gyldig lisens. Henriksen spilte 49 kamper forrige sesong og boten ble dermed på 73.500 kroner.

- Det svir voldsomt. Frisk kommer ikke å gjøre noen ting for å protestere på det. Det er vi som har dummet oss ut, sier forrige sesongs sportslige leder Ole Gerhard Haug til avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere