*Nettavisen* Sport.

Frisk bris i millionjakten

Foto: hesteguiden.com

Svimlende 26 millioner kroner venter en eventuell alenevinner i Skien på lørdag.

23.11.13 08:22

En ny strålende travhelg står foran oss, og på lørdag er det Klosterskogen i Skien som er vertskap for V75-løpene og hele 26 millioner kroner venter en eventuell alenevinner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vi retter fokus mot lørdagens V75-løp på Klosterskogen, og på den trange ovalen i Skien gikk potten sist det var V75-kjøring der. Vi får håpe det ikke blir like vanskelig denne lørdagen, og vi satser på at dagens største favoritt innfrir i V75-1. Da snakker vi om stortalentet Tangen Bris, og det er nok kun galopp som kan felle den store favoritten.

Vi satser på at hun ter seg, og i tillegg har vi et svært spennende drag å by på i V75-6 denne lørdagen. Den hesten er nede som et tiendevalg i morgentimene fredag, og det er svært spennende! Vi på Sportspill har lagt ut en rekke andelslag på Eksperten til lørdagens løp, og de spillene finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Nytt stortalent fra Tjomsland
I E.C. Koren Lunds Minneløp i V75-1 hvor 60 000 kroner venter vinneren, er det ikke lett å se hvordan stortalentet 2 Tangen Bris skal tape, og vi kan ikke gardere 3-årshoppa til Øystein Tjomsland. Hun er i rivende utvikling, og hun imponerte voldsomt ved triumfen på sterke 28.4 full vei sist.

Det var langt i fra optimale forhold den dagen (regn og et underlag som ikke ga noe gratis), og da synes vi tiden var kruttsterk. Sisterunden gikk i 27-fart, og da gikk det langt fortere sist 400. Totalt overlegen der, og selv om dette er snakk om en urutinert 3-åring, har vi svært vondt for å se noen skjær i sjøen på lørdag.

En av landets beste 3-årshopper er 11 Vesle Frøken Støen snakk om, men å hente 60 meter tillegg på storfavoritten, virker blytungt. Da må i så fall førstnevnte galoppere for at det skal kunne gå, og vi har ikke sett noen tegn som tyder på at favoritten er usikker. Nei, vi tviler ikke, og bankerspiller Tangen Bris.

Vår rangering V75-1: A: 2 B: 11-6 C: 10-7-1-4-8 D: 3-9-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V75-2, 2100 meter autostart
Vi har klart mest tro på tre hester i dette varmblodsløpet i Grunndivisjonen i V75-2, og på lillebongen bankerspiller vi 9 C.C. Queen. Formen er helt på der i gården, og hun fortjener snart å vinne et løp igjen. Hun stod for solide innsatser i forbindelse med Norsk Oaks tidligere i høst, og sist fikk hun fjerde på 15.7 full vei.

Bra det, og hun må tilmåles solide vinnersjanser på lørdag. Helt perfekt til står 1 Windsongs Gucci, og 4-årshoppa har vist fin form i det siste. Hun vant lett på 16.9 full vei i den nest siste starten, og sist avsluttet hun bra til sølv på 16.8 full vei. Det kan ikke bli mye feil i fra dette sporet, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Travskikker og ukomplisert er 3 Casino`s Photo, og det kan 3-årshoppa score på i dette løpet. Hun har gått to fine løp til hhv femte og fjerde i to relativt tøffe V75-løp nå på slutten, og vi synes det er litt enklere i mot nå. Da skal vinnersjansene være gode, og vi synes hun er lite spilt med 11% av innsatsene på seg.

I utvikling er 5 Master And Commander (sølv på 17.7 full vei sist), men vi synes det er opp en klasse for 4-åringen denne gangen. Da står vi over, og vi har ikke veldig tro på seier. En bra hest er 12 Love Voice snakk om, men han står ille til på lørdag. Spudlet heller ikke sist (tredje på 17.2 full vei), og da krysser vi ikke.

Vår rangering V75-2: A: 9 B: 1-3 C: 5-12-4-8-11-10-7-6-2

Nettavisens ukronede Leangen-ekspert Kurt Leirvåg prikket inn seks rette både på det største V65-forslaget på Nettavisen og på tolv andelslag på Eksperten sist mandag og utbetalingen var bra. Ca 30 000 kroner ble det tilbake på hvert av andelslagene og det store spilleforslaget på Nettavisen og totalt ble det over 400 000 kroner innspilt på Leangen mandag. IKKE GLEM AT DET ER INTERNASJONAL V65 FRA LEANGEN I KVELD OG LEIRVÅG HAR FORHÅPENTLIGVIS FLERE DELIKATESSER Å SERVERE PÅ SIN DESIDERTE FAVORITTBANE. Klikker du på lenken under finner du "vareutvalget" på Eksperten til kveldens V65-omgang på Leangen.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten til lørdagens internasjonale V65 på Leangen

V75-3, 2100 meter autostart
Et kaldblodsløp i grunnlag under 400 000 kroner har vi å forholde oss til i den tredje avdelingen, og vi velger å gå tynt i dette løpet. Vi tror ikke 1 Ulsrud Ulf kan forsvare sitt innerspor, men det løser seg som regel fra innerfila i Skien. Da er vi ikke veldig bekymret for sporet, og han må tilmåles solide vinnersjanser.

Han vant lett i fra tet på 27.4 full vei i den nest siste starten som favoritt, men triumfen på 28.7 over 2640 meter i den siste starten, var noe mer overraskende. Han holder således toppform for dagen, og vi garderer kun med outsideren 8 Alm Kiwi. Han har kun 13% av innsatsene på seg, og det er spennende.

Det ble dønn feil for sistnevnte i en stoppende rygg i den siste starten, og vi mistenker at 5-åringen er kraftig på gang. Han holdt toppform på denne tiden i fjor, og han trives godt i Skien (tapte kun for en formtoppet Argr G. sist han startet her). Han kan blåse til tet, og da kan ha i så fall lede rundt om.

Det er opp en klasse for 6 Valle Jerven, og han har ikke imponert voldsomt i de to siste seiersløpene (tverret til slutt). Da har vi ikke veldig tro på ham, og vi synes har er overspilt. 7 Myhreng Eldi er stadig bedre enn raden, men hun er vond å sveie inn. Pent til står 4 Brandonn, og han kan være snakk om en liten outsider.

Vår rangering V75-3: A: 1-8 B: 6-7-4 C: 5-2-11-12-3-9-10

V75-4, 2500 meter voltestart
Et langløp for varmblodshoppene støter vi på i den fjerde avdelingen, og storfavoritt blir 11 Laugh At My Face (nå strøket!). 5-årshoppa er en slugger av rang, og på sitt beste legger hun dette feltet på rygg. Hun fikk sølv på 16.7 over 3050 meter sist, men vi synes kanskje ikke hun viste seg fra sin beste side der.

Virket litt seig der, og muligen begynner mange tøffe løp i høst å sette sine spor. Det er heller ikke lett å runde et fullt felt i Skien, og på lørdag kommer hun neppe ut i yankeevogn (løftet seg flere hakk i den sulkyen). Det smalt i langløpet både på Bjerke på onsdag og på Forus forrige lørdag, og det samme kan skje igjen.

Da tyr vi til noen garderinger, og tidlig aktuell ved favorittfall skal 14 Matchless være. Hun holder toppform for dagen (satt vel litt fast til slutt mellom hester ved femteplassen på 15.2 full vei sist), og hun speeder voldsomt fort til slutt med et løp på lang vent. Tengsareid opp er neppe noe minus, og vi krysser tidlig.

Svak i den siste starten var 1 Real Child, men disse hoppene kan være litt variable. Hun har også stått ille til hele veien nå på slutten, men på lørdag kan det ligge an til tet. Trolig klart best i den posisjonen (vant et løp fra tet på 14.0 over en sprint i den femte siste starten), og da synes vi hun bør vureres tidlig.

Vår rangering V75-4: A: 14 B: 1-8 C: 5-4-10-6-2-12-13-15-9-7-3

Nettavisens ukronede Leangen-ekspert Kurt Leirvåg prikket inn seks rette både på det største V65-forslaget på Nettavisen og på tolv andelslag på Eksperten sist mandag og utbetalingen var bra. Ca 30 000 kroner ble det tilbake på hvert av andelslagene og det store spilleforslaget på Nettavisen og totalt ble det over 400 000 kroner innspilt på Leangen mandag. IKKE GLEM AT DET ER INTERNASJONAL V65 FRA LEANGEN I KVELD OG LEIRVÅG HAR FORHÅPENTLIGVIS FLERE DELIKATESSER Å SERVERE PÅ SIN DESIDERTE FAVORITTBANE

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten til lørdagens internasjonale V65 på Leangen

V75-5, 2100 meter autostart
Et løp i Bronsedivisjonen for varmblodshestene har vi å se frem til i den femte avdelingen, og vi finner tre hete vinnnerkandidater. Favoritt blir 2 Thai Cardinal, men han gikk skikkelig i veggen sist (femte på 16.4 over 2609 meter). Det gjør oss litt betenkte, og vi er litt usikre på om han takler de krappe svingene.

Gjør han det, skal selvsagt vinnersjansene være solide for Fast Photo-sønnen, som imponerte voldsomt i fem strake seiersløp forut for den siste starten. Det var 6 Arc Va Tout som knakk favoritten sist (han fikk sølv på 15.9), og han trives veldig godt på dagens arena (vunnet tre av de fire siste startene i Skien).

Da må han regnes tidlig, og det synes vi også 8 Mc Dreamy må. Sistnevnte står litt kinkig til, men han holder en hysterisk form om dagen. Det skulle nesten ikke være mulig å vinne det siste løpet 6-åringen startet i (satt dønn sist 800 igjen), men det gjorde han. Veldig imponerende det, og vi krysser på storbongen.

Vår rangering V75-5: A: 2 B: 6-8 C: 1-5-9-11-7-10-3-12-4

V75-6, 2100 meter voltestart
Et kaldblodsløp i den nest høyeste klassen venter oss i V75-6, og løpet ser vidåpent ut. Vi får verken plass til kapable 13 Moe Svarten eller en formtoppet 14 Tuxi Titan på våre spilleforslag, og det sier sitt om vanskelighetsgraden på dette løpet. Det er dog tungt å runde til seier fra tillegg i Skien, og da står vi over de to.

Vi har et spennende drag å by på her, og da snakker vi om 6 Jotun. Han er nede som et tiendevalg i morgentimene fredag, og han har kun 3% av innsatsene på seg. Det er spinnvilt, og vi bankerspiller han i DD-spillet. Han gikk pigg i mål som fjerde på 25.6 full vei i den nest siste starten, og det mot gode hester.

Torpa J. var en vinner av det løpet, og når vi tror 11-åringen kan sitte tidlig i tet på lørdag (verken 1 Jeppes Odin eller 7 Hjerteborken kan gå i tet), tror vi på en topp vinnersjanse. Det er den rette årstiden for Jotun nå, og han vant nettopp dette oppgjøret på 26.6 full vei i fjor (slo da en så god hest som Vestpol Faxen).

Hysterisk form holder 15 Føynland Kongen (vant på 24.6 full vei sist), og på tross av 20 meter tillegg, må han regnes tidlig. Fra rygg leder ser vi ikke helt bort i fra at 1 Jeppes Odin kan bli skummel (voldsom form på ham), mens gode hester som 3 Vertigo Prins, 9 A.B. Lom`n og 10 Rognfaks, er hester som er aktuelle.

Vår rangering V75-6: A: 6 B: 15-1-9-10-3 C: 8-14-13-4-2-5-12-11-7

V75-7, 2100 meter autostart
Et løp i Sølvdivisjonen for varmblodshestene avslutter denne V75-rebusen, og vinnerkandidatene er veldig mange. Når en formtoppet 8 Pine News er nede som et syvendevalg hos oss sier det sitt, og vi kan fort få en vinner litt på kanten i dette løpet. Favoritt blir 5 Megamuscle, og det skal han vel kanskje også være.

4-åringen til Hamre sitter trolig tidlig i tet (får overta fra 3 Cantabharmony ut av den første svingen), og da skal han i så fall tilmåles solide vinnersjanser. Han leverte en solid innsats til sølv på 15.0 full vei i den nest siste starten, mens det ble galopp sist. Vi føler oss dog ikke helt trygge på ham, og da garderer vi.

Han kan opptre litt variabelt, og konkurransen er tøff nok. Slikker ryggen på favoritten gjør 3 Cantabharmony (han fikk sølv på 14.8 full vei i den nest siste starten), og da ser vi ikke helt bort i fra at han kan utfordre ham via siste indre til slutt. Han har stått kinkig til hele veien nå på slutten, men nå står han perfekt til.

Anderssen-traveren er lite spilt med kun 7% av innsatsene på seg, og vi synes han er spennende på lørdag. Fra stall Westergaard kommer to gode hester til start her, og da snakker vi om 1 Gangster Advice og 9 Barifant. Førstnevnte er på gang (tredje på 15.5 i et langløp sist), mens kapasiteten er skyhøy på sistnevnte.

Vår rangering V75-7: A: 5 B: 3-1-9 C: 7-4-8-10-11-2-6-12

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag