*Nettavisen* Sport.

Frisk Forusbanker

Nettavisen tror folkebankeren Ronald Star vinner lett feilfritt, men satser på en langt tøffere hovedbanker.

07.08.07 11:29

Klikk her for tips og vurderinger av V5A Forus

Her finner du komplett løpsprogram

Tøff åpningsbanker
Vi går for den spenstige varianten i V5-innledningen. Vi singelstreker en 4-årshoppe som vi tror er i ferd med å slå ut i ”full blomst”. Feilfritt skal det ikke være snakk om saken, og som et foreløpig tredjevalg er dette en spennende banker. Hesten er for øvrig trent av en kar som på åttitallet vant gulldivisjonen med en 100-oddser som gikk under navnet "barfotdronningen". Les om vår frekke banker her .

Åpent
V5-2 er et sprintløp i lavt grunnlag for varmblodhester der samtlige deltakere jager årets første fulltreffer. På til sammen 107 starter har ingen av hestene klart å vinne løp. Bred gardering synes som en god løsning.

Brukbare kaldblodshester på farten i den tredje avdelingen, og løpet inneholder flere vinnerkandidater.

Storfavoritten innfrir?
Alt ligger til rette for at Ronald Star skal ta årets syvende fulltreffer i V5-4. Rune Wiigs flotte 5-åring var strålende til seier på Forus i sin siste start på 14.4 full vei. Normalt skal det være snakk om en sikker vinner, og vi garderer ham opp kun på ”skrellvarianten”.

”Smell” på gang?
V5-rebusen avsluttes med et sprintløp hvor favorittene er av det variable slaget. Når de i tillegg står i sjanseartede spor, værer vi en smell. På det største forslaget velger vi derfor helgardering, og kjempeoppgang i V5 dersom de mest betrodde skulle svikte.

Skrellbong
Som sagt er vi rimelig sikre på at Ronald Star innfrir feilfritt, men hesten har tullet bak bilen tidligere. Dessuten er hesten ganske skjør og det er bare en uke siden fantomløpet sist. Skulle Ronald dermed ha litt "vondt i beina" i kveld, kan galoppen og dermed kjempeskrellen være et faktum.

Vi har derfor satt opp en skrellbong på 880 kroner der vi tar med fem hester i den fjerde avdelingen. Denne pluss våre tre ordinære forslag på hhv 96, 352 og 968 kroner finner du her .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.