Frisk Northug blir hjemme

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Dropper åpningen i Gällivare, usikker på fortsettelsen i Kuusamo.

18.11.10 19:40

Torsdag ettermiddag ble den endelige avgjørelsen tatt: Petter Northug (24) går ikke helgens verdenscupåpning i svenske Gällivare.

Den regjerende verdenscupvinneren er ennå ikke tilbake i toppform etter sykdommen som kom snikende under den nasjonale åpningen på Beitostølen sist helg.

Les også: Undersøkelse bekreftet Steiras frykt

- Tar ingen sjanser
Landslagstrener Morten Aa Djupvik kan heller ikke garantere at Northug stiller til start i Kuusamo neste helg.

- Petter er per definisisjon frisk, med forbehold om at noen av prøvesvarene vi venter på viser noe annet. Han var forkjølet da han reiste hjem fra Beitostølen lørdag, men det gikk egentlig over mandag, sier Djupvik til Nettavisen.

- Hvorfor går han da ikke i Gällivare?

- Det ene er at vi ikke vil at han skal presse seg i kulden som er meldt i Gällivare, med risikoen det innebærer for tilbakefall. Vi tar ingen sjanser.

- Men den viktigste årsaken er at Petter føler seg veldig tung i beina. Kroppen responderer ikke på trening, og derfor skal han ta det med ro.

Ikke bekymret
- Går han i Kuusamo neste helg?

- Det er det umulig å svare på, for nå tar vi det fra dag til dag. Petter kjenner kroppen sin veldig godt, og vet når det er noen vits i å trappe opp treningen igjen. Vi stresser ikke. Det er lenge til VM.

- Kan treningsbelastningen ha blitt for tøff inn mot sesongen?

- Petter har hatt en tøff treningsperiode, men følte seg veldig pigg på ei hard økt så sent som onsdagen før rennene på Beitostølen. Så vi er ikke bekymret med tanke på resten av sesongen.

Ingen erstatter
Norges Skiforbund har ikke anledning til å ta ut noen erstatter for Petter Northug, som har en personlig friplass i verdenscup på grunn av forrige sesongs sammenlagtseier i cupen.

Distansene i Gällivare er 15 km fristil og stafett. Som herrelandslagssjef Vidar Løfshus sa til Nettavisen onsdag, ligger det an til at Kristian Tettli Rennemo blir norsk ankermann i søndagens stafett.

Les saken: Kan han fylle Northugs sko?

PS. Flere av de norske løperne fikk ikke bagasjen sin ved ankomst Gällivare torsdag ettermiddag, men ifølge sportssjef Åge Skinstad er dette helt uproblematisk hvis bagasjen kommer fram fredag formiddag.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Langrenn

Mest lest på Sport

Annonsebilag