Frisk slapp med skrekken

Foto: frisktigers.no

Frisk Asker ledet 5-1 over Comet og så ut til å gå mot en komfortabel seier. Men så begynte slurvet.

20.01.05 21:58

FRISK - COMET 5-3: Henrik Aaby satte pucken i mål som ga Frisk både 1-0 og 2-0 mot tabelljumbo Comet. Lagkameratene Joachim Sæther, Johnny Bruun og Jan Bohac økte ledelsen til hjemmelaget ytterligere, og etter 45 minutters spill stod det 5-1 til Frisk.

- Der og da trodde jeg vi var trygge. Og at fjerdeplassen var sikret, sier Henrik Aaby til TV 2 Nettavisen.

Men tabellumbo Comet ville det annerledes, og sjokkerte dem som trodde Frisk Asker hadde seieren i boks.

Thilleravslutning
Benny Rönnelöw og Stein Tommy Ludvigsen reduserte til 3-5, og plutselig var det spenning i kampen.

- Vi gjør det mye mer spennende enn vi trenger. Comet er et godt lag. Vi slappet for mye av. Og slurver for masse. Vi leverte spill som ikke var oss verdig i sluttminuttene, enkelt og greit. Comet presset oss bakover på banen og de kunne fort redusert ytterligere, sier Aaby, vel vitende om at Frisk Asker til slutt vant kampen 5-3.

- Laget er preget av at vi har spilt mange kamper i det siste. Derfor var det svært viktig for oss å holde ledelsen inn. Nå rykket vi opp på fjerdeplass på tabellen, som sikrer oss hjemmekamp i playoff - om vi klarer å holde oss der. Forresten, vi skal klare å holde oss der, sier Henrik Aaby.

Gode nok for kvartfinalen
Han er overbevist om at Frisk Asker kan klare målsetningen de har satt for sluttspillet. Det er å komme seg videre fra kvartfinalen.

- Vi har et lag som kan nå langt. Men vi må være mer ydmyke. Defensivt sliter vi, men fremover har vi ikke problemer. I dag scorer vi fem mål, men slipper inn for mye på hjemmebane. Og spesielt i sluttfasen av kampene har vi vært for svake. Derfor skal vi bruke den neste måneden og finpusse formen og spillet, og lete etter tryggheten defensivt. Da kan vi skikkelig markere oss, sier Aaby.

Mellomfornøyd målscorer
Henrik Aaby scoret to mål for Frisk, men er bare mellomfornøyd med sine egne prestasjoner på isen.

- Jeg kan vel si jeg er litt fornøyd. Vi vinner jo tross alt kampen, selv om det ikke var noen stor kamp fra vår side. Uansett, så er det vel ikke opp til meg å vurdere om jeg spiller godt eller ikke, ler Aaby.

I den andre kampen i eliteserien i ishockey torsdag kveld slo Lillehammer Bergen 5-2 i Bergenshallen.

Kampfakta fra torsdagens to kamper i eliteserien i ishockey

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.