Gå til sidens hovedinnhold

Frisk stoppet av skader

- Har ødelagt sesongen, sier treneren.

FRISK ASKER – LILLEHAMMER 3-4:

Forrige sesong var de i storform, leverte glimrende hockey, og gikk til slutt helt til topps i seriespillet. Denne sesongen har imidlertid Frisk Asker kommet ned på jorden igjen.

Etter 31 serierunder ligger «Tigrene» tredje sist på tabellen, med 43 poeng. Opp til serieleder Vålerenga er det nå hele 23 poeng.

Frisk-trener Sune Bergman mener det først og fremst er skader som har ødelagt sesongen. I tillegg innrømmer han at tre spillere er dypt savnet.

- Skadene har ødelagt veldig mye for oss i år. Vi håper å få flere tilbake utover i sesongen, men det ser dessverre ikke så lyst ut. Mange er ute i lang tid fremover, sier treneren til Nettavisen.

Mistet stjernetrio
Foran årets sesong mistet klubben også tre av sine beste spillere til svensk ishockey. Mats Zuccarello Aasen gikk til Modo, mens det kanadiske brødreparet Chris og Cam Abbott forsvant til Rögle.

- Vi mistet tre spillere til svensk ishockey før sesongen, og det merker vi selvfølgelig nå. Vi er vel likevel den eneste klubben i Europa som har levert tre spillere til Elitserien på så kort tid, og det er vi veldig stolte av.

Og i søndagens kamp mot Lillehammer kunne Frisk så absolutt hatt bruk for stjernetrioen. Hjemme i Asker-hallen ble de nemlig ett nummer for små, og tapte til slutt 3-4 mot laget fra mjøsregionen.

Tapte på straffer
Det sto uavgjort 3-3 etter ordinær tid, men i straffeslagkonkurransen var det gjestene som trakk det lengste strået.

Fredrik Abrahamsson og Patrik Bäärnhielm scoret begge for Lillehammer, mens bare Elias Godoy nettet for vertene.

- Vi sliter som sagt voldsomt med skader. Fem backer er ute, samt at tre mann til også er skadet. Totalt måtte vi klare oss uten åtte spillere som hadde vært aktuelle for laget, sier Bergman.

- Vi hadde selvsagt håpet på å vinne, men vi gjør oss heller ikke bort. Mange unggutter har fått sjansen den siste tiden, og i kampen mot Lillehammer synes jeg de spilte kjempebra alle sammen.

- Hva er målsettingen for resten av sesongen?

- Nå må vi bare fortsette å jobbe hardt. Jeg håper vi kan klare krige oss oppover, og være i bra form når sluttspillet tar til, avslutter Bergman.

Sjekk siste sportsnytt her
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken