Gå til sidens hovedinnhold

Friskmeldt Lyn

Jeg vet det er litt tidlig å si at vi har hatt en bra vårsesong, men tatt i betraktning alt som har skjedd i år, og at vi har tatt syv poeng av ni mulige mot Brann, Vålerenga og Rosenborg, drister jeg meg frempå med en friskmelding av laget.
Vi spilte en helt "outstanding" kamp mot Brann og vant ganske enkelt 6-0, mens vi falt litt tilbake på gamle synder mot Vålerenga i byderbyet. Mot Rosenborg på mandag spilte vi tidvis en god kamp, men det er en gigantisk forskjell på Lyn nå, og Lyn tidligere i sesongen. Vi har tettet igjen bak, og mye av dette kan vi takke et bra forsvar for, men også en utmerket midtbane.
Jo Tessem ser jeg får mye ufortjent kritikk på ulike nettforaer, og flere har krevd at Matias Almeyda må få plassen hans. Sannheten er at Jo Tessem har fortjent plassen sin gjennom meget gode prestasjoner på trening, og selv om han har slitt litt med den offensive biten av spillet, har han vært en av de viktigste bidragsyterne defensivt. Mot Rosenborg hadde min gode venn Jan Fredrik Pedersen tatt på seg jobben som analysesjef, og totalt var Tessem involvert i 49 situasjoner, der 34 hadde positivt utfall. Dette var ikke Tessems beste kamp i år, men den var absolutt god nok, og hjemover bidro han med flere meget viktige involveringer.
Offensivt var han også godt med i spillet i går, og det kan jeg i grunnen si om hele laget. Den angrepsviljen vi viser kampen i gjennom er helt herlig å se på. Vi ligger riktignok ganske lavt med laget, men når først en Lyn-spiller får ballen, går vi fort i angrep med mange folk, og det blir det store sjanser av. Mot Rosenborg scoret vi på to av disse, og mannen bak målene var ingen ringere enn "Edu".
Denne spilleren besitter kvaliteter norske spillere stort sett bare kan drømme om, og når han er i det humøret han var i går, da er han ustoppelig. Jeg fikk gleden av å intervjue han på indre bane etter kampen, og det som slår meg, er ydmykheten hans, og respekten hans for klubben og lagkameratene. Det er ikke alle superstjerner som husker dette når tv-kameraene surrer, og blitslysene flasher i ansiktene på dem, da har mange en tendens til å snakke om seg selv, og egne prestasjoner. Sånn er ikke Edu, og til meg sa han følgende etter RBK-kampen.
Jeg vil ikke snakke om meg selv, for uten laget er jeg ingenting. Absolutt ingenting. Er du ikke enig i dette, Joachim?
Jo, visst er jeg enig med han i dette, men det er bare så utrolig deilig å høre han si det, og se at han mener det. Bare så det er sagt, vi har hatt spillere i denne klubben som har satt seg selv foran laget, uten at jeg skal utdype det noe mer.
I dag er i midlertidig kampen mot RBK glemt, og alt fokus ligger på Bryne. NFF har nemlig utført nok en genistrek og sendt oss til Jæren i 3. runde av cupen, mens Viking skal spille i Drøbak. Ha i bakhodet at Korsvoll er kvalifisert for 3. runde, så skjønner man graden av denne genistreken.
Ingen tvil om at dette blir en vrien kamp, men med normalt spill og profesjonell innstilling bør dette gå bra.
Uansett utfall så ønsker jeg alle leserne av Lyns corner en riktig god sommer.
Neste corner kommer midt i august, takk for følge så langt og heia Lyn.

Sommerhilsen
Joachim Westher Andersen

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter