RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Friskmeldte svensker

Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Sist oppdatert:
Sveriges skaderammede friidrettsstjerner er friskmeldt – alle som én.

Oslo (ANB): Det var det gledelige budskapet landslagssjef Stefan Olsson fikk ved inngangen til EM-året 2010. Hans første sesong i sjefsrollen ble preget av en serie med skader på de beste utøverne – og resultatene ble deretter.

Spennende comeback
Svenskene rykket ned fra den europeiske superligaen, og måtte reise medaljeløse hjem fra VM i Berlin. Men nå øyner Olsson gode muligheter for en hyggelig revansj, ikke minst under EM i Barcelona i slutten av juli.

– Alle skal kunne konkurrere i sommer, forsikrer landslagslege Thomas Eriksson overfor Aftonbladet.

Ja, noen av dem vil til og med være tilbake allerede i vinterens innendørssesong. Det gjelder for eksempel EM-, VM- og OL-vinner i tresteg Christian Olsson. Etter at skadene i lår og rygg nå er leget, tar 29-åringen mål av seg til en god plassering under VM innendørs i Doha i mars.

Kallur-søstrene tilbake
Også hekkeløp-søstrene Jenny og Susanna Kallur vil trolig prøve seg i et par innendørsstevner i vinter. Men det er utendørssesongen tvillingene fra Falun har fokus på etter at de nå er kvitt sine langvarige leggskader. Framfor alt nevnte EM, der «Sanna» er tittelforsvarer på 100 meter hekk. I øyeblikket trener de for øvrig i Sør-Afrika sammen med blant andre Christina Vukicevic.

Carolina Klüft ble operert for en plagsom lårskade i juli. Alt ser nå bra ut, og «Carro» trener godt foran utendørssesongen.

Det gjør også 400 meter-løperen Johan Wissman og høydehopperen Linus Thörnblad etter sine skadeavbrekk. Sistnevnte var eneste lyspunkt i den amputerte svenske VM-troppen i Berlin med sin 5. plass.

Nå stiger håpet om nye svenske medaljer i et mesterskap. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere