Gå til sidens hovedinnhold

Frisparkperle fra Ødegaard da Arsenal vant igjen: - For. En. Scoring

Martin Ødegaard scoret et vakkert mål da Arsenal slo Burnley 1-0. Scoringen var drammenserens første i Premier League på over et halvt år.

BURNLEY-ARSENAL 0-1 (0-1):

Den første omgangen var 30 minutter gammel da Ødegaard sendte Arsenal til himmels. Gjestene fra London hadde fått frispark på 17 meter, og drammenseren meldte seg tidlig til å ta frisparket. Han tok to skritts løpefart, la ballen lekkert over muren og kontant i mål til 1-0.

- For. En. Scoring. Ødegaards frispark bare flyr i lengste hjørne, skrev den offisielle Premier League-kontoen på Twitter etter målet.

Ifølge statistikktjenesten Opta var Ødegaard den første nordmannen i Premier League til å score på frispark siden Morten Gamst Pedersen gjorde det mot nettopp Arsenal.

– Det var et stort øyeblikk og fint å se at den gikk inn. En må treffe den perfekt, med riktig fart og høyde, sier han til BBC.

Les også: Mourinho kom rasende inn i dommergarderoben. Der fikk han et sjokk: - Jeg var så lei

Første siden 14. mars

Scoringen var kjærkommen for Arsenal, som hadde bare scoret ett fattig mål på de fire første kampene. I tillegg var målet Ødegaards første for London-laget siden 14. mars, da han gjorde mål i derbyet mot Tottenham.

Og på overtid av den første omgangen holdt Ødegaard å være del i nok en scoring. 22-åringen slo en deilig crosser til Pépé, som fant Emilie Smith Rowe. Unggutten hamret til på første, men ballen gikk like over mål.

Den andre omgangen var 23 minutter gammel da Burnley fikk straffe, etter at Matej Vydra ble lagt i bakken av keeper Aaron Ramsdale. Men en VAR-sjekk gjorde at straffen ikke ble stående, som følge av at Ramsdale var klart på ball først.

Les også: Brentford med sterk borteseier over Wolverhamtpon

Seks poeng

Også etter straffesituasjonen presset Burnley på for utligning, men den kom aldri. Dermed ble det tre kjærkomne poeng for Arsenal.

– Kampen ble en slags krig til slutt. Vi kjenner styrkene deres, og spilte deres spill litt mer enn vårt eget. Vi må bli litt smartere når vi vinner ballen. Jeg tror på dette laget. Vi tapte noen poeng i starten, men jeg er ikke overrasket over at vi tar noen poeng nå, sier Ødegaard.

Seieren var Arsenals andre på rad, etter at de også slo Norwich 1-0 i forrige kamp. Før det hadde de åpnet Premier League-sesongen på skrekkelig vis med 0-2 for Brentford, 0-2 for Chelsea og 0-5 for Manchester City.