Gå til sidens hovedinnhold

Fristil: Birk Ruud vant big air-finalen i Italia

Fristilkjøreren Birk Ruud gikk til topps i verdenscupåpningen i big air i italienske Modena søndag. I kvinnenes finale endte Johanne Killi sist.

Ruud fikk 86,25 poeng etter sitt første hopp. Det holdt til annenplass bak amerikanske Alexander Hall etter første gjennomkjøring. En switch trippel cork 1620 tail i den neste omgangen ga 90,75. Han ledet etter at utøverne hadde gjort unna to forsøk hver.

I det siste forsøket slo han til med en dub 1440 blunt to blunt, som ga 87,50 poeng. Dermed forbedret han sin poengsum til totalt 178,25, og han henviste dermed Hall til annenplassen. Sveitsiske Andri Ragettli ble nummer tre.

– Jeg er veldig fornøyd akkurat nå, sa den unge nordmannen til FIS.

Falt

Ruud var nummer fire i sitt kvalifiseringsheat. Med 89,25 poeng i sitt beste forsøk holdt det til finaleplass med en margin på halvannet poeng.

Johanne Killi satset på en cork 900 tail i sitt første forsøk i finalen, men falt i landingen og fikk ikke tellende resultat. I det andre forsøket tok hun det samme hoppet. Ifølge NRKs kommentatorer var det et veldig bra gjennomført hopp, men som bare ga 84 poeng.

– Det var helt klart mye bedre, men jeg kunne gått noen meter lengre, sa Killi til FIS.

God i kvalifiseringen

I sitt siste forsøk måtte hun på ryggen etter en switch 900 japan. Dermed endte hun sist med 102,50 poeng.

I kvalifiseringen fikk Killi 90,50 poeng i sitt beste forsøk og hadde bare sveitsiske Mathilde Gremaud foran seg. Hun fikk 91,25. Det var ingen som klarte å tukte den sveitsiske jenta i finalen, og hun vant med 172,50 poeng foran landskvinnen Sarah Höfflin som hadde 160,25.

Alle de øvrige norske gutta klarte ikke å seg til finalen. Sebastian Schjerve ble nummer sju, Christian Nummedal åtte, Ferdinand Dahl 23 og Ulrik Samnøy 26 i sitt heat.

Schjerve fikk 85,25 poeng i sitt beste forsøk og var 2,25 poeng fra finale.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken