Fritt fram for NHL-stjerner i Norge

Foto: Afp/Scanpix

- Ingen begrensninger for klubbene, sier Pål Haukali Higson i Stavanger Oilers.

19.09.12 19:52

Det kommer ikke til å bli noen begrensninger på hvor mange NHL-spillere norske klubber kan hente om lockouten i den amerikanske ligaen blir langvarig.

Det bekrefter Stavanger Oilers' daglige leder Pål Haukali Higson til Nettavisen onsdag ettermiddag. Dette ble bestemt i et møte med Elitehockey tidligere onsdag.

- På dette møtet ble det bestemt at det ikke skal legges begrensninger på hvor mange spillere klubbene kan hente, sier Haukali Higson til Nettavisen.

- Dette innebærer at hver klubb kan hente opp til sju NHL-spillere om de ønsker. Det finnes ingen begrensninger utover de reglene som allerede eksisterer for utenlandske spillere.

- Ingen stor bevegelse
Bakgrunnen for at det kan komme flere NHL-spillere til Norge denne høsten er at spillerne i verdens tøffeste liga nektes å konkurrere der på grunn av lønnsforhandlinger - såkalt lockout.

Dette skaper selvsagt rastløse tilstander blant spillerne og flere stjerner tyr til klubber utenfor USA - da spesielt i Europa - for spilletid og matchtrening.

Haukali Higson er imidlertid ganske sikker på at vi ikke vil få se noen stor tilstrømning av NHL-stjerner til Norge med det aller første.

- Jeg tror det vil ta tid før vi får se stor bevegelse. De som først drar til Europa, er de som har forbindelser, og det har trolig vært klart lenge, sier Oilers-lederen.

- Den store masseflukten får vi nok først når det blir klart om lockouten blir langvarig. NHL skal i ny dialog med spillerforeningen, så vi får nok ikke mye bevegelse nå med en gang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Nick Laham

- Tror på klassespillere
Så sent som mandag skrev Nettavisen at Philadelphia Flyers-spiller Scott Hartnell vurderer en ny periode i Norge på grunn av lockouten, og at stjernen kan dra med seg flere på lasset.

I tillegg til Hartnell kan for eksempel også stjernen Claude Giroux være på vei til osloklubben.

Med tanke på vedtaket som ble fattet onsdag vil det i hvert fall ikke være noe problem for Vålerenga å hente inn disse to spillerne, og flere, om klubben kan og ønsker det.

Skulle lockouten i NHL bli langvarig, har Haukali Higson stor tro på at den norske GET-ligaen vil være attraktiv for en rekke toppspillere fra den amerikanske ligaen.

- Ja, jeg tror nok vi vil få se spillere mange har hørt navnet på før. Det kan fort bli en to-tre spillere på svært høyt nivå om det begynner å skje ting, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Thomas Winje Øijord/Scanpix

Ikke bare positivt
Stavanger, som er regjerende serie- og sluttspillmester i Norge, kommer trolig ikke til å satse beinhardt på lockoutspillere, men Higson avviser ikke at det kan komme en og annen ny.

- Jeg sier ikke at vi ikke kommer til å signere noen derfra, men vil nok vurdere det nøye før vi gjør det, sier Higson.

Higson tror ikke det at en storimport av NHL-spillere til Norge utelukkende er en positiv ting for klubbene i GET-ligaen.

- Jeg tror man fort kan risikere at mange klubber føler de hente spillere for å henge med. Da kan de få ekstra kostnader de ikke har råd til, avslutter Higson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.