Gå til sidens hovedinnhold

Frode Andresen vraket

Frode Andresen (34) ble ikke funnet god nok for landslaget.

Torsdag ble skiskytterlandslagene offentliggjort. Frode Andresens (34) navn var ikke å finne på noen av lagene. (Se uttaket i faktaboks).

- Jeg fikk ikke tilbud om å være med på noe, men det gjør ingenting. Jeg har bestemt meg for å kjøre solo, sier Andresen til Nettavisen.

Hønefoss-løperen har lagt planene frem mot OL i Vancouver (2010).

Poiree blir trener
- Det er nok av folk å støtte seg til – både løpere og trenere, men jeg vil ikke gå ut med hvem dette er ennå. Økonomisk er dette helt uproblematisk. Jeg skal vinne gull i Vancouver! Jeg er mer motivert enn noen gang, sier Andresen.

Både Lars Berger og Stian Eckhoff ble degradert fra elitelaget til rekruttlaget. Tirsdag fortalte Lars Berger til Nettavisen at han har takket ja til å være med langrennslandslaget på samlinger. Samtidig fikk han ønsket oppfylt om en plass på B-laget.

Trenere blir Egil Gjelland og Raphael Poiree.

- Jeg gleder meg til å jobbe under disse karene, sier Stian Eckhoff til Nettavisen.

Bjørn takket nei
Knut Tore Berland er ny dametrener etter Audun Svartdal. Han får med seg Geir Ole Stenslett. 43-åringen fra Kvinnherad har 16 års fartstid som sportssjef på NTG (Norsk toppidrettsgymnas) på Geilo og Lillehammer.

- Jeg er svært glad for å ha blitt spurt om å ta denne jobben. Kvinnelaget er en fin gjeng, og jeg synes det er en spennende oppgave å trene dem. Selv om laget har hatt en fin utvikling, ser jeg at det er utfordringer. Det er fortsatt en vei å gå, spesielt på det fysiske, som blir min hovedoppgave å utvikle, sier han i en pressemelding.

Arbeidet med å ansette en herretrener, er ennå ikke klart. Idrettssjef Per Arne Botnan vil foreløpig ha ansvaret sammen med Torgeir Bjørn og Joar Himle. Bjørn bekrefter overfor Nettavisen at han takket nei til jobben som trener for eliteherrene. Dermed fortsetter han i en tilnærmet samme rolle som han har hatt de siste årene - som fysisk trener.

- Jeg er veldig fornøyd med slik jeg har hatt det, derfor så jeg ingen grunn til å ta jobben som trener for elitelaget. Dessuten gjør dette at jeg kan fortsette å jobbe for NRK ved siden av. Det er en god totalløsning for meg, sier Bjørn til Nettavisen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).