*Nettavisen* Sport.

Frode Hamre er the Boss

Foto: Hesteguiden.com

Boztheman var brenngod på Jarlsberg sist, og vi tror hesten vinner på nytt tirsdag. Sjekk våre travtips.

Det er Drammen travbane som er vertskap for tirsdagens lunsjtrav og det er som vanlig riktig fine spilleløp på Drammens-ovalen. Bankerkandidatene står ikke i kø. Vi velger banker allerede i V5-1 der Frode Hamre igjen spiller nøkkelrollen.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Den godeste Hamre hadde en kanonsesong i 2011, med 132 seire på stallhestene. De som husker godt vil også erindre at Frode Hamre hadde en strålende høstsesog i 2010, og innledningen på dette året har vært fenomenal. 12 seire har Frode Hamre allerede fått med seg, han er foeløpig den eneste kusken som har vunnet et tosifret antall løp. Fire V75-seire er det blitt allerede og Hamre får garantert et nytt pangår.

På Drammen tirsdag sender Frode Hamre ut 7 Boztheman i den første avdelingen. Hesten var meget tapper som toer i Drammen nest sist etter et løp i dødens. Kun meget formsterke Chippon var foran på et forstørret målfoto den dagen. Sist på Jarlsberg var hesten enda bedre. Overtok da teten etter noen hundre meter, lå hardt på underveis, men forsvant likefullt fra konkurrentene i sluttfasen. Det var en imponerende prestasjon. Har riktignok trukket et litt sjanseartet sjuendespor bak bilen tirsdag, og det er en viss risiko for dødens på 3 Freestone. Det tror vi ikke betyr allverden, Boztheman tåler i likhet med mange andre av Frode Hamres stallhester å gjøre grovjobben selv og vi trår til med bankerspill på 7 Boztheman i V5-1.
Rangering V5-1: A: 7 B: 3-8 C: 1-2-5-6-9-10-4

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Det er ingen tvil om at Trond Anderssen har en riktig fin fireårshoppe i sin varetekt i toppstammede, 1 Priceforme G.T. Skuffet muligens litt tredje sist ( i sitt livs annen start), men har vært riktig så fin å skue i to strake seiersløp etterpå det. Helenkle seire både på Jarlsberg og Drammen og hoppa er i flott utvikling. Førstespor bak bilen i Drammen er imidlertid litt sjanseartet og da velger vi på å strø på med et par garderinger.

7 Light Va Bene har vist seg svært startrask og holder Mikkelborg-vallaken seg til trav ned startsiden, er det ikke umulig at Light Va Bene sitter i føringen ut av den første svingen. Etter å ha rotet seg vekk på galopp både tredje sist og nest sist, gjorde Light Va Bene en strålende siste 700 meter til annenplass bak Mr. Jubal i et lunsjløp på Bjerke sist. Vårt klare andrevalg her. 5 Amber Line holder også hyggelig kvalitet. Har møtt tøff motstand i sine fire siste løp og møter litt enklere motstand her. Feilfritt kan karrierens første seier komme her i det åttende forsøket.

Fra bakspor har både 11 Winner Augustinu, 10 Going Royal og 12 Bar B.Q gjort fine løp på slutten, men felles for alle tre er at de foreløpig har manglet det lille ekstra. Bak disse seks får vi ikke øye på flere vinnerkandidater.
Rangering V5-2: A: 1 B: 7-5 C: 11-10-12-4-9-3 D: 2-8

V5-3 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
6 Frøy Balder var tidlig på vå kupong som et niendevalg sist hesten startet på Drammen like før jul. Etter sen åpning avsluttet da Frøy Balder flott til tredje. I starten før satt Sem-hesten fast med krefter spart. Oppgaven tirsdag ser svært overkommelig ut og dersom bare Pål Sem ikke havner på vingel fra sjettesporet bak bilen må dette være en flott vinnersjanse.

11 Krum Odina hadde ikke imponert i sine to seiersløp tredje sist og nest sist, og det var ingen overraskelse at at hoppa ga seg fra tet i sin siste start. Krum Odina er garantert best med ryggløp underveis og det kommer hun til å få her. Klaffer det med ryggene underveis, kan hun være tilbake i vinnersirkelen her. På fart er det ingen tvil om at 10 Skauge Faks er god nok. Vallaken tåler litt hardkjør underveis og uten galopp kan han vinne dette, selv om han skuffet en smule sist.

9 Tenoren går med håndbrekket på tidvis, men gidder han hele veien er han mer enn god nok til å vinne her. Gunnar Austevoll er meget spennende gjestekusk. 7 Erix Balder galopperte seg bort sist, men var solid toer bak gode Spikspretten nest sist. 2 Trons Tyr er ingen løve nedover oppløpet, og full vei er neppe noe pluss. Fra et flott startspor, er likevel ikke hesten helt sjanseløs.
Rangering V5-3: A: 6 B: 11-10-9-7 C: 2-8-4 D: 3-1-5

V5-4 - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
Ved første øyekast ser den fjerde avdelingen ut som et tohesters-oppgjør. 3 Tordin har vunnet sportrekningen og avsluttet strålende til andreplass i et V75-løp på Bjerke lik før jul i sin siste start. Kun gode Hjortejegern var foran i mål ved den anledningen. Litt mer på det jevne nest sist som fjerde, men møtte da betydelig tøffere motstand enn her. Tredje sist og fjerde sist ble det to vanntette seire. Det kan utmerket vel bli ledelse fra start til mål i dette løpet.

9 Kampen Blessen er det soleklare motbudet. Antonsen-traveren var vanvittig god første gang ut i regi Cato Antonsen femte siste og vant da med nærmere femti meter. I de fire siste startene har prestasjonene variert betydelig og Kampen Blessen er en vanskelig hest å bli klok på. Vil han springe, vinner han trolig dette, men han viste hvor egenrådig han er sist (ga da opp siste 100). Litt fremgang har både 8 Eldna S.E, 5 Strands Pialotta og 4 Banna Bein vist den siste tiden, men normalt er de ikke i nærheten av vår favorittduo i dette løpet på kapasitet og bak der igjen er det stort sett premiejegere som stiller til start.
Rangering V5-4: A: 3 B: 9 C: 8-5-4-2-1-7-6 D: 12-10-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi synes 1 Starmate holdt koken klart godkjent i sitt siste løp på Bjerke. Etter å ha blitt brukt endel underveis holdt hoppa stilen fint til tredjeplass etter gode Hanna Banker. Det var hoppas første start på to måneder. Starmate tok fire seire på kun seks forsøk i 2011, og fra et perfekt førstespor bak bilen ligger dette an til tet i det lengste, og slett ikke umulig at det holder helt hjem.

5 Alegra var brenngod fra dødens på kapable Prada Vang på Biri i sin nest siste start, og vant faktisk veldig lett. Fulgte opp med en enkel lunsjseier på Bjerke fjorten dager etterpå (mye bra hest med i det løpet), mens hoppa også holdt koken klart godkjent til fjerde i et V75-løp i sin siste start etter å ha vandret store deler av løpet i dødens. Det er en viss risiko for at Alegra må gjøre grovjobben her også, men det har hoppa vist at hun tåler. 4 Do It er normalt kvikk i vei, og den nyss blivne fireåringen holdt farten flott i et bra treårsløp på Momarken i romjula. Motstanden skremmer ikke her og Do It kan være med i kampen om seieren her.

2 Louie Teilman kan trolig få lederrygg her og vallaken holdt flott til sølv fra tet sist på Biri. Fidus fra et flott startspor. 11 Protector's Lady K.B. avslørte fin kapasitet ved flere anledninger i fjor, og selv om startsporet er krevende her utelukker vi ikke at hoppa kan vinne dette.
Rangering V5-5: A: 1 B: 5-4 C: 2-11-6-8-12-3-7-9 D: 10


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.