RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Frode Hamre i 120

Sist oppdatert:
Frode Hamre har allerede gjort sin beste sesong noensinne og fredag jakter han årsseier nummer 120. Sjekk våre travtips.

Torsdag leverte vi kanontips til Bergen travpark og i V5A-spillet ble det fem rette både på det mellomste (innl.pris kr 400) og det største forslaget. Hele 15 039 kroner ble det i utbetaling for fem rette og etter et par svake tipsdager, var det deilig å få fullklaff igjen. Mer om tipsene til Bergen travpark torsdag kan du lese her.

V65 Biri:Vi stoler på Tor Wollebæk igjen

Det er V65 på Biri travbane og enkel V5 på Jarlsberg travbane som står på programmet denne fredagen og flotte menyer på begge banene som tilbys spillerne.

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

På Jarlsberg jakter altså Frode Hamre sin årsseier nummer 120. Ingen trenerstaller har tatt flere seire enn Frode Hamres (113 stallseire) og både stallhestene og Frode har rundet seks millioner innkjørt. Fredag sender han ut tre stallhester som alle har vinnersjanse, vi tror den aller største er i V5-5.

Det handler om 4 Dressedforsuccess som ga klar formbeskjed igjen i sin siste start. Til tross for spor åtte bak bilen, dundret hoppa til tet og forsvarte seg i det aller lengste til tross for en tøff åpning. Fredag har den USA-fødte fireårshoppa et strålende fjerdespor bak bilen, ingen nekter henne teten derfra. Motstanden er ikke like skarp som sist og trolig gjorde det løpet veldig godt. Frode Hamre er optimist, det er vi også og dette skal være en flott vinnersjanse og da nøler vi ikke. Dressedforsuccess blir vår V5-banker på Jarlsberg fredag.
Rangering V5-5: A: 4 B: 5-11 C: 2-12-3-8-10-9 D: 1-6-7

V5-1 - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Det starter med et forholdsvis åpent kaldblodsløp der flere formsterke hester møtes. Tom Erik Solberg hadde en eventyrlig onsdag på Bjerke med fire seire (tre av dem innenfor V75-spillet). og fulgte opp med to lunsjseire på Bjerke torsdag. Her sender han ut stallhesten 8 Solberg Jerkeld, som innfridde greit som storfavoritt sist. Var nok ikke som best den dagen, men i følge Tom Erik Solberg (som vi pratet med onsdag formiddag) skal hesten være forbedret her. Full vei er også en klar fordel kontra sprint som det var sist og Solberg Jerkeld tåler å bli brukt underveis.

3 Haugestad Hentesveis står spennende til på strek. Kunne ikke rå på en opplagt Nebbenes Pil (vårt drag i det løpet) sist, men avsluttet flott til andre. Her vil trolig Geir Flåten prøve å komme seg foran og da kan det bli ledelse hele veien. 10 Bleiklijoker'n kommer tilbake etter fem ukers pause. Tok tre strake seire før pausen og er trolig best på fart her, men må ha det litt på sine premisser. 1 Høiby Gullet avgjorde greit tross dødens sist og utvikler seg fint. Her er det tøffere imot, men Høiby Gullet står flott til på strek og kan vinne igjen.

11 Bork Faksen er i form, og selv om han kanskje mangler det lille ekstra, er han helt sikkert med i trippelkampen igjen. 6 Huseby Sofie vant i Drammen mandag, men møter klart skjerpet motstand her. 2 Aaby Knekten har kapasitet og står 20 meter bedre til her kontra Solberg Jerkeld sist de møttes, men er virker svært vrien å få feilfritt rundt selv for landschampion Høitomt.
Rangering V5-1: A: 8 B: 3-10-1 C: 11-2-6-4-9 D: 7-5

Annonse: Øivind Grøstad tror Bo Westergaard sitt A-lag må melde pass mot et strålende objekt i V75-3 på Klosterskogen lørdag

V5-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Det er ikke ofte Frode Hamre sender ut stallhester i ungdomsløp/stallmannsløp, men nå som Odd Storetvedts dyktige datter Tina, er ansatt på stallen blir det endring på det. Her er Tina betrodd den flotte treårshoppa, 6 Poppy Hills, som tross at hun ikke vant trolig gjorde sitt beste løp her til lands sist. Poppy Hills satt da bom fast bak vinneren Rocky Winner som toer i mål. Fredag er motstanden svært overkommelig, men det finnes et par bra konkurrenter og kusken er urutinert i slike omgivelser.

1 Giant Kosmos holder kanonform om dagen og fra spor en er det utvilsomt hovedutfordreren her. Avsluttet storveis fra køplass til sølv sist og holdt også fint til fjerde mot bra hester nest sist. 2 Zantana Tranns R. vant direkte i regi Elsie Hafskjold i lunsjen på Bjerke sist torsdag. Nydelige betingelser her og løp i kroppen etter lang pause. Kan legge på til to strake her. Bak disse tre er det vanskelig å få øye på vinnerkandidater. Det måtte være 9 Magic Me som holder fin form og kan få et fint løp herfra. 7 Rocky Plush kan muligens nå teten selv herfra, men full vei er ikke noe pluss for vallaken.
Rangering V5-2: A: 6 B: 1-2 C: 9-7-3-12-10-11 D: 8-4-5

V5-3 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Tom Erik Solberg setter seg opp bak 6 Rigel Pål, og med all respekt for Marthine K. Wessel, det er en gedigen kuskeforsterkning. Her kommer garantert Tom Erik til å knalle til fra start for å komme seg foran. Lykkes han med det, er det flott vinnersjanse for vallaken som nok er i bedre form enn det raden indikerer.

7 Rokketroll galopperte seg bort sist, etter tre strake seirer føre det. Sprint er nok ingen fordel, men holder Antonsen-traveren seg på beina er han ikke lett å stå imot i sluttfasen. 2 Kolnes Viktor står flott til og var helt nede på 27.3 sist. Unngår hesten dødens, er han med i seierskampen her. 4 Slutt fikk sin velfortjente seier sist etter ledelse hele veien og er i absolutt toppform. Kan gjenta mot noenlunde lik motstand, men kommer neppe til tet her. Vi synes vel disse fire skiller seg litt ut her, men det er fine sprintere bak disse også og det kan lønne seg å gardere bredt her.
Rangering V5-3: A: 6 B: 7-2-4 C: 1-10-5-11-12-9-3 D: 8

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-4 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Perfekte forutsetninger for 2 First And Only her, som har levert tre fine løp på rappen nå. Her er det svært gode tetsjanserr direkte og litt vanskelig å se hvem som skal trykke opp farten. Men First And Only har vist seg litt lur oppunder mål ved flere anledninger og da iler vi til med garderinger.

Først og fremst med 9 Zeus Blue Chip som så helpigg ut som fastlåst i lederryggen sist, i et felt med bra hester (First and Only ble firer i det samme løpet). Vi værer en solid prestasjon fra Hamre-traveren her, og Hamre-hestene springer voldsomt om dagen. Klart motbud til den store favoritten. 6 Ouster Hanover matcher uten tvil våre to favoritter på kapasitet, men sjettespor og sprint er langtfra optimale forutsetninger for treåringen og her må han trolig gjøre grovjobben selv. Det kan bli tøft mot gode sprintere.

7 Livi Goal har også et vanskelig startspor å hanskes med, men har vist flott utvikling den siste tiden, og kan selvsagt vinne igjen dersom det klaffer underveis. 12 Atle Newport trener i følge Tom Erik Solberg veldig fint om dagen, men tolvtespor på sprint høres tøft ut mot gode konkurrenter.
Rangering V5-4: A: 2 B: 9-6-7 C: 12-1-5-4-3 D: 8-11-10

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere