Gå til sidens hovedinnhold

Frode Johnsen flytter hjem

Den høyreiste spissen har bestemt seg for å komme hjem fra Japan.

ANB: Frode Johnsen (36) bekrefter overfor både Varden og Telemarksavisa at han er ferdig i Japan. Neste sesong blir det trolig spill i Odd Grenland igjen for den høyvokste spissen.

- Det blir ikke mer Japan. Jeg orker ikke å bytte klubb. Vi flytter hjem når sesongen avsluttes, bekrefter Johnsen overfor Varden.

Lite sosialt
36-åringen ble solgt til Nagoya Grampus Eight fra Rosenborg i 2006, men har spilt for Shimizu S-Pulse det siste året.

- De siste fire årene har jeg ikke hatt et veldig sosialt liv. Jeg gleder meg veldig til å komme hjem igjen, sier han videre.

Den japanske serien avsluttes 5. desember, men den japanske cupfinalen spilles 1. januar. Dersom S-Pulse ikke kommer dit, reiser Johnsen hjem til Grenland rett etter serieslutt.

Johnsen har åtte sesonger bak seg i Odd Grenland, og står med 97 seriekamper for de hvitkledde. Han forlot klubben i 2000 til fordel for Rosenborg. Nå tyder altså det meste på at han avslutter sin solide karriere i hjembyen.

- Odd må jo ville ha meg, men vil de det, er jeg sikker på at vi blir enige om en avtale. Jeg har snakket med Dag-Eilev Fagermo, og regner med å høre fra ledelsen, sier Johnsen.

Skal være god nok
Men veteranen, som fyller 37 i mars neste år, vil ikke spille for Odd for enhver pris.

- Er jeg ikke god nok, så legger jeg opp. Dere skal slippe å se en stiv stokk på stadion. Men jeg tror fremdeles at jeg holder nivået, sier den notoriske måljegeren med et smil.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo sier følgende om saken:

- Frode er veldig motivert, og han har aldri vært så godt trent som han er nå, så dette gleder vi oss til. Men jeg må legge til at budsjettene ikke er på plass i Odd ennå, og at vi ikke kan signere før vi vet mer, sier Fagermo til Telemarksavisa.

Johnsen er kontraktsløs etter denne sesongen, og kommer dermed eventuelt gratis til Odd. Han vil trolig heller ikke kreve noen topplønn for å spille for skiensklubben, melder TA.

Siden overgangen til Japan i 2006 har Johnsen scoret mål i litt over annenhver kamp (2,4 for å være nøyaktig) i den japanske toppserien. Da han forlot Rosenborg i 2006, hadde han et snitt på å gjøre mål oftere enn annenhver kamp (1,8) over seks sesonger.

(ANB)

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken