Gå til sidens hovedinnhold

Frontkollisjon uunngåelig

VM-kampen som simpelthen er nødt til å bli et fyrverkeri.

Hvis du fikk anledning arrangere en drømmekamp i cruiservektklassen (90,9 kilo) ville du nesten garantert ha matchet Jean-Marc Mormeck mot David «Haymaker» Haye. Nå kommer den.

Pang i Paris
Årets mest underholdende oppgjør i cruiservektklassen vil etter alt å dømme finne sted i den franske hovedstaden lørdag kveld. Da setter nemlig Jean-Marc Mormeck sin VM-tittel på spill mot den britiske knockout-maskinen David «Haymaker» Haye i en duell som inneholder alt som trengs for å kunne bli en tidløs thriller.

Kampens hovedpersoner er nemlig begge kjent for sine manglende evner og vilje til å bokse defensivt og, selv om pressekonferansene i forkant har vært fri for utbrudd og machotakter, tilsier boksernes stiler og historikk at en frontkollisjon mellom 91 kilos guttene ikke er til å unngå.

- Vi kommer til å være aggressive i ringen, forsikret Mormeck tidligere denne uken.

35-åringen vant den linære VM-tittelen med en poengseier over amerikanske O'Neil Bell i mars.

Guttedrøm
Franskmannen regnes av mange for å være en av de mest publikumsvennlige tittelholderne i vektklassen siden Evander Holyfield på slutten av 1980-tallet, men det er en ære som kan henge i en tynn tråd dersom utfordreren gjennomfører løftet sitt om å overkjøre verdensmesteren. Briten har nemlig en knockoutprosent på svimlende 94,7.

- Jeg har drømt om å bokse VM-kamp siden jeg var ti år. Nå har jeg sjansen og ingenting skal stoppe meg fra å nå målet mitt, lover Haye. 27-åringen valgte å si fra seg EM-tittelen sin til fordel for å utfordre Mormeck om VM-tittelen.

Ring Magazine rangerer David Haye som verdens fjerde beste utøver bak verdensmesteren i en vektklasse som i dag holder høyere nivå enn noensinne.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler