Gå til sidens hovedinnhold

Frontruta knust i krasj

Henning Solberg fikk frontruta knust i en real krasj og kan ha pådratt seg brudd i tommelen.

Andre dag av Rally Australia ble dramatisk for spydebergingen. Et realt regnskyll sørget for at verdens beste rallyførere ble møtt av særdeles våte veier. De uhyre vanskelige forholdene skapte trøbbel for blant andre Solberg og kartleser Cato Menkerud.

På dagens andre fartsprøve mistet spydebergingen kontrollen over bilen, forsvant av veien i høy hastighet og rullet rundt.

– Vi vannplanet av veien. Traff en stolpe som gikk nesten gjennom vinduet. Hadde nok 150 km/t, fortalte Solberg, som fikk seg en smell i tommelen i rundkastet.

– Jeg hektet fast tommelen i rattet, og den har blitt mer og mer hoven. På de siste prøvene var det fryktelig vondt, sa østfoldingen.

Han kom seg til mål på etappen, men tapte over ett minutt. Dermed er trolig alle muligheter for en pallplass i Australia ødelagt.

Smadret postkasse
Samtidig måtte østfoldingen fullføre de to neste fartsprøvene – fram til service – uten frontrute. Den måtte ofres etter smellen, og det kostet også noen titalls sekunder.

Han lå hakket bak de beste gjennom hele dagen og tapte jevnt og trutt på hver eneste fartsprøve. Etter 25 etapper er det norske håpet drøye to minutter og 40 sekunder bak ledende Dani Sordo – på sjetteplass. Deretter følger Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen – ett fattig tidel bak.

– Gjør noen av førerne foran meg en feil, kryper vi opp blant de fem beste. Det vil være et godt resultat, sa Solberg.

Finske Hirvonen, som også leder VM sammenlagt, hadde for øvrig sine egne problemer lørdag. Allerede på den første prøven var han av veien.

– Vi kom langt ut i en sving og traff en postkasse. Det er utrolig glatt. Jeg beklager at det skjedde, og kjøper gjerne en ny dersom eierne tar kontakt med meg, sa han.

Det hører med til historien at Hirvonen traff den samme postkassa enda en gang under dagens andre gjennomkjøring av den samme prøven.

Hirvonen av veien
Kanskje hadde finnen i bakhodet at det er god grunn til å prøve å holde seg inne med lokalbefolkningen i området. Det er nemlig stor motstand mot rallykjøringen i Australia, hvilket ble tydelig fredag da demonstranter kastet stein på flere av bilene.

Hirvonen nøyde seg imidlertid ikke bare med postkassebombardementet. Han var også nær å havne i enda større vanskeligheter.

– På prøve nummer 17 kjørte jeg av veien og inn i buskene. Heldigvis spratt bilen tilbake på veien uten å tape noe særlig fart. Hadde vi truffet en stubbe eller en stein ville vi gått rundt, sa finnen.

Han har den litt tvilsomme æren av å kjøre først på veiene søndag – som følge av at han ledet rallyet etter lørdagens to superspesialer. Sebastien Loeb ledet med 11 sekunder foran den 23. fartsprøven, men der bremset tittelgrossisten ned på slutten og ga bort ledelsen.

Årsaken var åpenbar. Loeb hadde lite lyst til å starte først på dag tre, og som følge av det få de vanskeligste forholdene.

– Jeg er ingen tilhenger av å gjøre sånt, men jeg hadde ikke noe valg. Nå har vi et perfekt utgangspunkt, sa Loeb, som ligger ett tidel bak Sordo sammenlagt. Det er med andre ord uhyggelig tett i toppen. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken