Froome: - Jeg kan vinne touren

Foto: Pete Goding (Pete Goding/Press Association Images)

Chris Froome utelukker ikke angrep i Pyreneene.

15.07.12 15:16

Bradley Wiggins holder stø kurs mot å vinne sin og Storbritannias første Tour de France.

Team Sky har gjort en utrolig jobb for briten. Nærmest seg i sammendraget har han faktisk en lagkamerat, Chris Froome.

Froome har så langt imponert stort i fjellene, og opp til La Toussuire angrep han så hardt at lagkameraten Wiggins ikke klarte å holde følge. Førstnevnte stoppet så fort opp, etter å ha fått beskjed på radioen.

Kan angripe
Det har ført til at flere har spekulert i uoverensstemmelser innad i Team Sky. De påstandene blir nok ikke mindre etter et intervju Chris Froome har gjort med den franske avisen L’Equipe.

- Jeg vet at jeg er god nok til å vinne touren, men ikke på Sky. Vi har en strategi rundt Wiggins, og alle respekterer det, skal briten ha sagt.

- Jeg kan ikke lyve. Det er vanskelig, men det er min jobb.

Selv om alt hittil har dreid som om Wiggins, er Froome klar på at han kan komme til å distansere kapteinen i fjellene.

- Dersom jeg føler at vi kan tape touren, vil jeg følge de beste, enten det er Evans eller Nibali, for å bevare våre sjanser, sier Froome.

Vil være kaptein
Johan Bruyneel, som ledet Lance Armstrong til syv tour-triumfer, er sikker på at Wiggins ikke vil sprekke.

- Froome er faktisk den farligste konkurrenten, sier Bruyneel til nieuwsblad.be.

- Han er også friskere enn Wiggins, som har vært på det samme nivået siden Paris-Nice, mens Froome bare startet i Dauphiné. Han var også bedre enn Wiggins i fjorårets vuelta, og da fikk han mange forespørsler fra lag, men valgte å signere for Sky. Helt siden det har han visst at han ville kjøre for Wiggins i denne touren. Situasjonen Sky befinner seg i er ekstremt komfortabel. Dersom Wiggins sprekker, har de Froome. Men jeg ser ikke for meg at Wiggins sprekker.

I Vuelta a España i fjor var Froome i en lignende situasjon som i årets tour. Etter hvert fikk briten gå for seier selv, men klarte «kun» å bli nummer to, etter å ha hjulpet Wiggins nesten hele rittet. Årets Tour de France kan bli en reprise for 27-åringen.

Neste års tour er ryktet å inneholde flere fjell enn i år. Dersom det blir slik, håper Froome at han kan få laget bak seg neste år.

- Dersom det er mange bakker, håper jeg at Sky vil være ærlige, og at alle lagkamerater vil melde seg til tjeneste med samme lojalitet som meg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.