RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO (EPA/Scanpix)

Froome: - Uten Edvald er vi svekket

Sist oppdatert:
Sky-kapteinen fikk tankevekker før Alpene.

SAINT-AMAND-MONTROND (procycling.no): Saxo-Tinkoff-laget kastet et blikk mot en dårlig plassert Chris Froome i favorittgruppen.

- Jeg og Daniele Bennati så på hverandre. Vi forsto hverandre, og resten er historie, smilte Mick Rogers i målområdet etter etappeslutt.

Det danskbaserte laget hadde da satt opp tempoet i sidevinden, og tatt over minuttet på Sky-kapteinen i løpet av de siste tre milene.

Fortsatt har Froome 2 minutter og 45 sekunder å gå på til Alberto Contador i sammendraget. «Transportetappen» mot Alpene viste uansett at årets Tour de France ennå ikke er avgjort.

- Vi sa vi skulle angripe i andre halvdel av rittet, og i dag kom det første støtet, sier Rogers.

Froome: - Vi er svekket
Mens Saxo-Tinkoff fremdeles har et fullt lag å spille på, har Sky mistet både Vasilij Kyrienka og Edvald Boasson Hagen.

Flere, inkludert Froome selv, mener det blir problematisk i den avgjørende fjelluka av rittet.

Sammenlagtlederen ble spurt på pressekonferansen om hvor svekket Sky-laget er nå med bare sju mann på start:

- Vi mistet Edvald i går, så det er godt mulig at vi er på nedadgående kurve. Edvald er en viktig del av laget vårt. Vi kunne trengt ham på en etappe som i dag. Det samme gjelder Kyrienka. De har store motorer begge to, og laget er definitivt svekket uten dem, sa Froome.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kunne ikke hindre tidstap
Ian Stannard, Geraint Thomas og de andre Sky-ryttere jobbet for å minke tidstapet for Froome.

Britene får ikke mye hjelp fra de andre lagene, og da BMC Racing sluttet å dra i den samme gruppa, var alt håp om å hente inn Contador & Co borte.

- Når man blir liggende bak et par andre ryttere, og alle kjemper for å holde seg i front av viften, er det vanskelig å komme seg tilbake. Man mister 30 sekunder, og må tette en luke på 20-30 meter. Det er vrient å kjempe seg tilbake da, sier Thomas om luken som oppsto.

- Hvor mye savnet dere Edvald og Kyrienka i dag?

- Om de hadde vært her, hadde det hjulpet oss. Vi har det vi har. Det er uheldig for oss, men vi må bruke det vi har igjen.

(Artikkelen fortsetter underbildet)

Rogers: - Synd med Edvald
Boasson Hagen satte kursen mot Paris mens de andre Sky-rytterne gjorde seg klare til den 13. etappen i årets Tour de France.

Han var veldig lei seg fordi han ikke fikk bidra ytterligere for å forsvare Sky-lagets sammenlagttriumf med Bradley Wiggins i fjor.

Og Rogers - tidligere Sky-rytter - synes det var ille at nordmannen måtte forlate touren på denne måten.

- Hva betyr det at Boasson Hagen er borte?

- Hver rytter man mister er et tap. Edvald har erfaring fra vinden. Han er en god klassikerrrytter. Han er en god venn av meg, og jeg synes det var synd at han fikk brudd i skulderen, svarer han på spørsmål fra procycling.no.

- Det blir tøft for dem
Saxo-Tinkoff-leireren later nå til å glede seg til rittet skal inn i den avgjørende uken. Det starter med oppfarten til legendariske Mont Ventoux om to dager.

- Hvordan ser du på styrkeforhold mellom laget deres og det som er igjen av Sky–laget?

- Sky har en enormt sterk gul trøye, men de har også et par hull lenger nede. Ikke minst fikk de et hull da de mistet Boasson Hagen. Disse hullene må vi utnytte, sier sportsdirektør Dan Frost i Saxo-Tinkoff.

- Hvordan blir det for Team Sky i Alpene?

- Jeg tror det blir skikkelig hardt for dem. De mangler to mann, og så skal resten arbeide i mindretall. Bare man mangler en mann, blir alt verre. Det blir vanskelig for dem, avslutter sportssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere