*Nettavisen* Sport.

Froome advarer: - Jeg er ikke i toppform

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Fire uker før touren starter skal briten heve eget nivå ytterligere.

01.06.13 10:50

Etter at Bradley Wiggins meldte forfall til Tour de France er det ikke tvil om at Chris Froome blir Sky Procyclings kaptein.

Les også: Skadet Wiggins mister touren

Froome har hatt en god sesong så langt i år og vunnet fire av fem etapperitt han har syklet. Den eneste gangen seieren glapp var i Tirreno-Adriatico, da girovinner Vincenzo Nibali (Astana) viste seg sterkest.

Skal bli bedre til touren
Nå forteller han til London Evening Standard at han har mer å gå på:

- Jeg har ikke vært i min beste form så langt i år. Den har vært bra, men det er ikke sånn at jeg har flydd av gårde. Jeg skal forbedre meg ytterligere til Tour de France.

Det franske treukersrittet starter 29. juni på Korsika. Du leser mer om årets løype her .

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Ser på Contador som den tøffeste utfordreren
Den britiske Sky-kapteinen har klart for seg hvem han må passe på i de franske fjellene.

- Alberto Contador er den største trusselen. Han har vunnet mange treukersritt og vet hva han gjør. Jeg er sikker på at han kommer til å være i toppform i juli, forteller Froome.

- Konkurransen var ikke så tøff i fjor
I fjor bidro 28-åringen til en overlegen Sky-seier i Tour de France. Han passet på Wiggins i fjellene og ingen kunne true det britiske maskineriet. Wiggins vant touren, Froome ble nummer to.

- I fjor var vi heldige. Konkurransen var ikke så tøff og vi hadde hele tiden marginene med oss. Men touren er ekstremt stressende, særlig den første uka, da er det en kamp for å unngå trøbbel. I fjor gikk alt vår vei, og det kan bli spennende om marginene snur i år, sier Froome.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PP (©TDWsport.com)

Som i fjor kommer Sky ProCycling til å stille med et sterkt mannskap på startstreken i Porto-Vecchio. Én av dem som skal hjelpe Froome til suksess i fjellene er lagkameraten Richie Porte.

- Jeg vil ikke sykle mot Froome
Australieren har vært en nøkkel til Froomes seirer så langt i år, og han blir regnet som britens viktigste løytnant i fjellheimen i juli. Han beskriver en motivert kaptein.

- Han er normal når vi sykler sammen, men med en gang vi skal sykle hardt skrur han på en bryter. Da vil jeg ikke sykle mot ham, han er supermotivert for touren og i god form allerede, skriver Porte på en blogg på cyclingnews.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.