*Nettavisen* Sport.

Froome blir Tour de France-kaptein

BYTTER ROLLER: Team Sky-sjef Dave Brailsford bekrefter at Chris Froome klatrer i hierarkiet foran neste års Tour de France. Foto: Christophe Ena (scanpix)

Team Sky-sjef bekrefter neste års Grand Tour-planer.

27.11.12 20:58

Dave Brailsford, britisk sykkelsport store mesterhjerne, bekrefter at Chris Froome blir etter alt å dømme Team Skys kaptein i neste års Tour de France.

- Vi har akkurat kommet i gang med treningen og har mye planlegging foran oss, men det ser ut som at Giro d’Italia blir et bra mål for Bradley, slik at «Froomey» kan fokusere på Tour de France, sier Brailsford i følge Sky Sports.

I år måtte Froome se seg fornøyd med rollen som nestkommanderende under Bradley Wiggins, som vant touren sammenlagt, mens Froome ble nummer to. Til neste år skal Wiggins fokusere på Giro d’Italia. Det italienske etapperittet legger opp til en balansert løype i 2013, med blant annet snaue 80 kilometer tempo.

Froome vil på sin side finne seg godt til rette i jubileumsutgaven av Tour de France, som til neste år blir mindre tempopreget. Den kenyanskfødte briten har i flere år slitt med sykdom, men har etter hvert blomstret som etapperytter i sin tid med Team Sky.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.