Gå til sidens hovedinnhold

Froome: - Contador er favoritt

Chris Froome kontrer Alberto Contador og holder spanjolen som vuelta-favoritt.

Det var under Vuelta a España for ett år siden at Chris Froome slo gjennom. Team Sky-rytteren endte til slutt på andreplass, etter å ha vist seg sterkere enn lagkaptein Bradley Wiggins, både i fjellene og på tempo.

Spanske Juanjo Cobo vant sammenlagt.

Denne sesongen har også vueltaen som mål, men det har vært en lang vei til kommende lørdags lagtempo åpning i oksebyen Pamplona.

- Det har vært en ganske kaotisk sommer, ler han, før han fortsetter: - Først var det hypen rundt oppkjøringen til touren, så kom touren i seg selv. Hver uke kom med egne utfordringer. Mitt fokus var å komme gjennom touren og så til slutten av den. Det vi gjorde der var en stort prestasjon for laget. Deretter gikk det rett til OL som gjorde dette til en episk sommer, sier han til lagets hjemmeside.

Les også: Dette er Sagans VM-plan

Fokusproblemer
De som følger sykkelsporten vet hvor kaotisk Tour de France er. Dagene er lange, rittet er det hardeste i verden og medietrykket er enormt. Alt dette påvirker rytterne i større eller mindre grad.

Froome går faktisk så langt at han innrømmet at han har blitt litt forstyrret i det siste.

- Det var ikke lett å holde fokus etter touren, fordi når man avslutter noe sånt så er det slutten av en periode. Åpenbart måtte vi utvide fokuset til etter tempoen i OL. Jeg tok noen dager fri og jeg har begynt å trene til vueltaen denne uken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette har vært planen
Selv om oppladningen kanskje ikke har været den beste etter Tour de France, har Froome forberedt seg grundig siden han startet å trene til inneværende sesong.

Briten, som egentlig er kenyansk, har hatt vueltaen som mål hele sesongen.

- Planen har vært å sykle vueltaen siden starten av året. Det er helt klart et ritt jeg ville sykle igjen etter prestasjonen min der i fjor. Mange har kanskje trodd at dette ville forandre seg med den touren vi hadde, men jeg har forblitt forpliktet til planen. Jeg vil virkelig sykle to treukersritt på rappen. Jeg har aldri gjort det før og vil gjerne se hvordan jeg takler det.

- Jeg drar dit som kaptein, men vi har andre ryttere som kan komme topp ti.

De Froome sikter til er de to kolombianske rytterne Sergio Henao og Rigoberto Uran. Begge kom topp ti giroen. Uran vant sågar ungdomstrøya og tok også sølv i OL i London.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hva med Contador?
Det er knyttet stor spenning til hva Alberto Conatod kan utrette. Spanjolen selv anser Froome som en sterk utfordrer til å vinne rittet. Derfor holder Sky-rytteren Contador som en av favorittene.

- Alberto har mye å bevise etter utestengelsen og jeg har ingen tvil om at han er klar for det på hjemmebane i Spania. Jeg er ikke helt sikkert på hvordan formen hans er, men det er ingen tvil om at han kommer til å være i spissen av konkurransen. Jeg tror han kommer til å være en av favorittene til å vinne vueltaen, lyder analysen om Contador.

Dermed kontrer Froome Contador, som nylig uttalte at Froome er favoritt til å vinne rittet.

Les også: Disse sykler «ungdommens Tour de France»

- Dette kan tippe begge veier
TV2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg skal kommentere Spania rundt for sjuende gang. Her er hans tanker rundt Froomes form.

- Hvordan tror du Chris Froome takler to treukersritt på rappen?

- Det å satse på to Grand Tours med så kort mellomrom har vist seg veldig vanskelig, men ikke umulig. Froome har hatt denne planen i år, og dermed er det sannsynlig at han har vært dedikert nok til å lykkes med det. Han har også et meget sterkt lag rundt seg, det kan redde ham litt i starten hvis formen kommer gradvis utover i rittet, sier Stoltenberg til procycling.no.

- Men dette har han ikke prøvd før, så han mangler erfaring på området. En annen utfordring er hans noe svekkede immunforsvar. Dette kan tippe begge veier, men er det noen som kan klare dette, er det Froome. Jeg tror han gir Contador, Anton, Rodriguez og andre kandidater til seieren god kamp, og ender opp i toppen til slutt. Om han vinner er jeg usikker på, men blir han ikke syk underveis, er mitt tips topp tre på Froome.

- Han innrømmer å ha blitt litt forstyrret av alt oppstyret, hvordan påvirker det ham?

- Oppstyret før, under og i etterkant av Tour de France og OL var nok større enn Froome og Team Sky trodde på forhånd. Så lenge det ikke har gått utover den planlagte treningen, bør det gå bra. Det tapper energi, men proffe utøvere skal håndtere dette i samråd med støtteapparatet.

Chris Froome må uansett finne seg i å være en av storfavorittene i rittet, som inneholder rekordmange målganger i oppoverbakke med hele ti.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken