*Nettavisen* Sport.

Froome endelig kvitt parasitter

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Dette er første gang testen var negativ, sier Tour de France-vinneren.

15.12.13 10:48

Chris Froome er endelig kvitt parasittsykdommen sneglefeber som har plaget ham i fire år.

Det forteller årets vinner av Tour de France til den engelske avisen Independent. Helt siden 2008 har den kenyansk fødte briten blitt behandlet for sykdommen som kommer av ferskvannsparasitter.

– Jeg testet meg før jeg var en tur i Kenya ganske nylig, og for første gang siden jeg ble syk og fikk diagnosen var testresultatet negativt. Det var fantastiske nyheter for meg, for nå bør jeg ikke bekymre meg om denne sykdommen mer, sier Froome.

Team Sky-rytteren var preget av sykdommen i starten av 2011 og 2012, men klarte ved begge anledninger å hente seg inn og presterte godt. I år hadde han en formidabel sesong med seier i Tour of Oman, Critérium International, Tour de Romandie og Critérium du Dauphiné. Sesongens store høydepunkt ble imidlertid den suverene seieren i Tour de France.

– Da jeg fikk diagnosen første gang, ble det sagt at jeg hadde hatt denne parasitten i systemet mitt i alle fall i to år allerede. Men det kan også hende at jeg har båret med meg denne parasitten i mye lengre tid enn det, sier Froome.

Nairo Quintana ble Froomes nærmeste utfordrer i sommerens Tour. Det kolombianske vidunderbarnet havnet 4.20 minutter bak Team Sky-kapteinen. Fri for parasitter sikter Froome mot sin andre sammenlagtseier i La Grand Boucle neste sesong, idet årets Giro d’Italia-vinner, Vincenzo Nibali, seiler opp som hans argeste konkurrent.

– Jeg skal holde på så lenge jeg kan. Helt til kroppen min sier stop. Så lenge jeg har motivasjon til å kjøre Tour de France, konkurrere om topplasseringen, skal jeg fortsette. Noen ryttere holder på til de er i 40 år alderen, forteller 28 gamle Froome.

– Jeg må stadig minne folk på hvor ekstraordinært det er at britiske ryttere har vunnet to år på rad. Tour de France-historien er 100 år og før dette hadde vi ingen. Folk tror det er enkelt, men det er det langt ifra. Det hadde vært fantastisk å vinne en gang til. Mulighetene for en ny seier er gode, sier Froome – som neste år starter touren «på hjemmebane» ettersom det franske tre ukers rittets første etappe starter i Leeds 5. juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.