Team Skys kenyanskfødte Vuelta-kaptein Chris Froome ankom Vuelta a España med merkelappen «beste klatrer i Tour de France». På tross av rollen som hjelperytter for Bradley Wiggins ble Froome andremann i sammendraget og imponerte alle i de franske fjellene.

Forventningene var av den grunn store til klatreren før Vuelta a España og mange forespeilet en duell mellom Froome og Alberto Contador (Team Saxo Bank-Tinkoff Bank), men i stedet utkjemper briten en kamp om den siste plassen på seierspallen.

- Jeg vet ikke om jeg er i dårligere form enn i Tour de France. Jeg følte meg bedre, men vet ikke hva tallene seier, forteller 27-åringen ifølge feltet.dk.

LES OGSÅ:Contador med løskrutt

Froome deler tredjeplassen i sammendraget med Alejandro Valverde etter den fjortende etappen. Duoen er ett minutt og 41 sekunder bak Joaquim Rodriguez, som leder rittet.

Froome: - Ikke sterkere motstand
Team Sky-syklisten ser ikke ut til å forbedre andreplassene fra fjorårets Spania rundt eller årets Frankrike rundt, men Froome mener ikke det er fordi motstanderne er spesielt sterke i årets ritt.

- Jeg vil ikke si at konkurrentene er sterkere i Vuelta a España enn de var i Tour de France, men det er noen andre ryttertyper, forteller Froome.

- De er mye mer eksplosive og «punchy» enn våres motstandere i Frankrike, og det er det som gjelder i denne Vuelta-ruten, fortsetter Sky-kapteinen.

LES OGSÅ:Her gjør han det igjen

Joaquim Rodriguez (Katjusja) leder Vuelta a España og har vunnet tre etapper i årets utgave av rittet. El Purito og Alberto Contador har fremvist en eksplosivitet og angrepsvilje som tydeligvis er blitt for mye for Froome.

Forsøker fortsatt å vinne
Froome tapte 38 sekunder på den forrige etappen til Puerto de Ancares etter at han ikke kunne motstå spanjolenes gjentatte angrep.

- Det var helt sikkert en kul etappe å se på TV. Jeg er skuffet over at jeg tapte tid, men jeg prøver fortsatt å vinne Vuelta a España, uttaler Froome.

Spania rundt fortsetter med en tøff klatreetappe til Lagos de Covadonga søndag.