RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JAIME REINA (scanpix)

Froome har bestemt seg

Sist oppdatert:
Sensasjonsrytteren har vært ettertraktet etter gjennombruddet i Vuelta a España.

Den britiske rytteren Chris Froome, som er født i Kenya, overrasket en hel sykkelverden, da han ble nummer to i sammendraget i Vuelta a España.

Som om den gode sammenlagtplasseringen ikke var nok, stakk han også av med seieren på den 17. etappen i rittet.

Team Sky hadde trukket ut forhandlingene med den lojale hjelperytteren, men da de plutselig så at briten hadde det som trengs for å kjempe om seiere i Grand Tours, var det ikke lenger dem det sto på.

Ønsket av Riis
For omtrent over natten var Chris Froome blitt en attraktiv sykkelrytter.

Hans agent, Alex Carera, hevdet at Sky-syklisten kunne velge å vrake i tilbud. I bunken av dem som var interesserte skulle vistnok danske Bjarne Riis befinne seg. Den mektige sykkelsjefen leter desperat etter hjelperyttere til sin stjernerytter Alberto Contador.

Men fredag måtte dansken og alle de andre beilerne innse at slaget var tapt.

Team Sky melder nemlig at de har signert en ny kontrakt med klatreren, som binder han til det britiske storlaget de neste tre årene.

- Å stå på podiet i årets Vuelta a España var det foreløpige høydepunktet i min karriere.

- Men den suksessen var kun mulig på grunn av alle i Team Sky, både på og utenfor landeveien. Derfor er jeg veldig fornøyd med å forlenge kontrakten med laget de neste tre årene.

- Ser frem til å videreutvikle Froome
Det er kanskje unødvendig å si at lagets øverste sjef, Dave Brailsford, var minst like fornøyd.

Laget har som mål å vinne Tour de France med en britisk rytter. For øyeblikket er det bare Bradley Wiggins og Chris Froome som er i nærheten av å ha potensialet til å oppnå det målet.

- Innsatsen til Chris i Vuelta a España var utrolig spennende, og det sørget for at han ble attraktiv for andre lag. Sett i lys av det er vi veldig fornøyde med at han har valgt Team Sky som det beste stedet å fortsette karrieren.

- Vi ser alle frem til å støtte Chris’ fremtidige utvikling, og jobbe med ham, slik at vi kan bygge videre på dette gjennombruddet, de enste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere