Gå til sidens hovedinnhold

Froome ønsker Wiggins velkommen

- Vi er begge profesjonelle og gjør jobben.

Christopher Froome, Team Sky, sier det ikke blir noen utfordring hvis han og 2012-vinner Bradley Wiggins, Team Sky, må sykle sammen i neste år Tour de France.

- Nei, vi er begge profesjonelle og gjør hva som skal til for å få jobben gjort, sier Froome til pressekorpset etter Tour de France-løypen for 2014 ble presentert.

I 2012-utgaven av løpet ble det problemer da hjelperytter Froome viste seg sterkere enn kaptein Wiggins i fjellene. I år skulle ville Wiggins satse mot et toppresultat i Giro d'Italia, men ble syk og sto av. Han startet heller ikke Tour de France, som Froome vant.

I ettertid har det blitt avslørt at Wiggins ville forlate Tour de France fordi Froome støtet ham av hjul på den ellevte etappen i 2012.

Les mer: Wiggins ville forlate Tour de France

Liker løypen
Froome sier seg godt fornøyd med den nye løypen, som han karakteriserer som balansert.

- Jeg liker løypen som ble presentert. Det er en balansert rute, noe som jeg syns en Tour de France-løype skal være. Det gir muligheter for alle typer ryttere, sier Froome.

Froome sier han ser frem til å gå dypere inn i løypen og analysere hver enkelt etappe. Den mye omtalte femte etappen, som har flere brosteinspartiere og målgang ved Arenberg-skogen, tror Froome blir en utfordring.

Les mer om Tour de France løypen her: Tour de France-løypen avslørt
Les mer om Tour de France løypen her: Er dette Tour de France-løypen?

- Jeg har ikke kjørt mye brostein før, og det blir en utfordrende oppgave. Det er noe jeg må forberede meg på spesifikt. Selv om jeg ikke klarer å følge ryttere som Cancellara og Boonen, tror jeg neppe jeg er dårligere enn sammenlagtrytterne som Quintana og Rodriguez. Det viktigste er at jeg holder følge med sammenlagtkandidatene, sier Froome.

50 km tempo
Nest siste etappe er en 54 kilometer lang tempoetappe fra Bergerac til Périgueux. Det er eneste tempoetappe i løpet, og Froome peker på årets 17. etappe, en tempoetappe på 32 kilometer, hvor det var rett i underkant av to minutter mellom de ti beste.

- Med én tempoetappe på 50 kilometer blir det svært store utslag, også med tanke på at det er nest siste etappe, sier Froome.

Selv om Froome vant årets Tour de France, mener hovedpersonen selv at han har enda mer å gå på.

- Jeg har mye å jobbe med fortsatt og erfaringen fra i år kommer til å hjelpe meg til å utvikle meg som sykkelrytter, sier Froome.

Kommentarer til denne saken