- Målet mitt er å vinne Tour de France i år samt de neste seks-sju utgavene, sier Christopher Froome offensivt til britiske The Times.

Chris Froome har blitt skutt opp i syklingens absolutte toppdivisjon med rakettfart. I 2011 kom han formelig ut av ingenting, til en andreplass i Vuelta a Espana. Suksessen på sykkelsetet drar også med seg suksess på andre felt.

- Jeg sykler ikke for å bli kjent eller populær. Jeg har mine mål, og jeg vil at karrieren min skal dreie seg om Tour de France. Det er målet som driver meg, det betyr ikke noe å bli berømt, sier Froome.

Chris Froome ble nummer to i fjorårets rundtur i Frankrike, og kapret en fjerdeplass i Spania Rundt.

I år har briten vunnet Tour of Oman, Critérium International, Romandiet Rundt og Critérium du Dauphnié sammenlagt i tillegg til en andreplass i Tirreno-Adriatico. Han har også etappeseire i samtlige.

Wiggins vs. Froome
Det har vært mye spekulasjoner og diskusjoner om hvilken kaptein Sky-laget burde velge. Fjorårsvinneren, Bradley Wiggins, kjører ikke årets Tour de France på grunn av en kneskade, som han dro på seg under Giro d´Italia. Det letter presset på Froome, som ikke var selvsagt som kaptein.

- Det er på én måte synd at ikke Bradley kjører. Ved å ha den regjerende vinneren, har man mye større respekt i feltet, men det er greit å slippe det spørsmålet fra media, som har kommet til stadighet, sier Froome diplomatisk.

Strutter av selvtillit
Froome har enorm selvtillit etter Critérium du Dauphiné, som han vant enkelt sammenlagt. Sky-laget hadde hele tiden hjelperyttere i front av feltet, og var egentlig aldri under reelt press.

- Når det er ryttere som tilsynelatende flyr forbi opp bakkene, føler man at man er i problemer. Det skjedde ikke i Dauphiné, sier Froome.

Froome vant Dauphiné med 58 sekunder foran lagkameraten, Richie Porte.

- Katjusja prøvde å sette oss under press, men plutselig var de borte. Samme med Alberto Contador. Han fikk en luke på 20 meter, men det var alt. Det gir oss en god følelse, sier Froome.

Froome har brukt dagene etter Dauphiné til å rekognosere alpeetappene i Tour de France. Froome skal også kjøre en kort treningsleir, og han kommer ikke til å konkurrere før Touren starter 29 juni på Korsika.

Lance Armstrong har blitt blottet for sine syv sammenlagteseire, og rekorden for sammenlagtseire i Tour de France er fem.